Header Ads

Ο Tom Six μηνύει τον Dieter Laser για αθέτηση συμφωνίας σχετικά με το Human Centipede 3

Χαμός στα θεμέλια του Human Centipede 3 του Tom Six, ο οποίος πλέον καλείται να αλλάξει το σενάριο καθώς τα έσπασε με τον Dieter Laser (τον Γερμανό τρελογιατρό που τα άρχισε όλα στο πρώτο First Sequence) και μάλιστα φέρεται να τον τρέχει στα δικαστήρια για αθέτηση συμφωνίας.

Μάλιστα η πλευρά του Six είναι έξω φρενών καθώς αναγκάζεται να αναβάλει για λίγο τα γυρίσματα που ήταν προγραμματισμένα να ξεκινήσουν σε λίγες εβδομάδες.

Κατηγορούν τον Laser ότι, ενώ υπέγραψε το συμβόλαιο για τη συμμετοχή του στο Final Sequence, ήθελε να επιβάλει αλλαγές στο σενάριο και, μόλις αυτές δεν έγιναν δεκτές από τον Six, απεσύρθει από τη ταινία.

Το Horrorant στη συνέχεια έχει την άποψη και των δύο πλευρών και θα σας αφήσει να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.
Το δικό μου θα το δείτε στο τέλος.

Η παραγωγός Illona Six έστειλε στον Τύπο τη παρακάτω επιθετική δήλωση:

'Η εταιρεία του Six θα μηνύσει τον Dieter Laser.Λόγω της επιτυχίας του The Human Centipede, φαίνεται ότι ο κύριος Dieter Laser έχει 'μεγαλώσει' σε γελοιωδώς μεγάλες διαστάσεις.
Πρώτα υπέγραψε το συμβόλαιο χαρακτηρίζοντας το σενάριο του Human Centipede 3 ως φανταστικό, και στη συνέχεια απαίτησε τις δικές του απαράδεκτες αλλαγές.
Και τώρα αρνείται να παίξει το ρόλο του, επτά εβδομάδες πριν από τα γυρίσματα.
Η Six Entertainment Company θα ξεκινήσει νομικές διαδικασίες κατά του Dieter Laser.
Ο Tom Six σας καλεί να μην ανησυχείτε - η principal photography της ταινίας θα πρέπει να αναβληθεί για λίγο και θα πραγματοποιηθεί αργότερα φέτος'.

Την ίδια στιγμή, το Screen Read επικοινώνησε με τον Dieter Laser ζητώντας τη γνώμη του για το θέμα.
Εκείνος δεν αρνήθηκε:
'Είναι πολύ απλό: Μου άρεσε η ιστορία όπως μου την είχαν πει, και υπέγραψα το συμβόλαιο με την υπόσχεση να έχω έτοιμο το σενάριο σε 4 με 6 εβδομάδες. Όταν τελικά έφτασε στα χέρια μου - μισό χρόνο αργότερα και μετά την επίσημη ανακοίνωση - δεν μου άρεσε καθόλου, δεν θα μπορούσα να ταυτιστώ με τον χαρακτήρα με τον τρόπο που γράφτηκε και αναπτύχθηκε.
Αμέσως, και με ενθουσιασμό, σε έναν μαραθώνιο μέρας και νύχτας, έφτιαξα μια νέα εκδοχή γεμάτη από συγκεκριμένες και πρακτικές προτάσεις που θα μου επέτρεπαν να διαδραματίσω σωστά τον Dr Heiter - αλλά αυτή τη φορά, με κάποιες αναπόφευκτες επιπτώσεις στη δραματική δομή.
Αυτό ήταν too much για τον Tom και δεδομένου ότι δεν μπορούσε να δεχτεί τις προτάσεις μου και εγώ ως ηθοποιός με μεθοδολογία δεν μπόρούσα να ταυτιστώ με την έκδοση του, του είπα ότι δεν έβλεπα κάποιο άλλο τρόπο από το να αλλάξει ηθοποιό.
Αυτό ήταν όλο.'

Δεν μπορώ να ξέρω τί στ'αλήθεια συνέβη, αλλά όπως τα διαβάζω, μάλλον ο Laser είναι λάθος.
Πάντως, ακόμα κι έτσι, ο τρόπος παίζει ρόλο.

Αν ο Laser απαίτησε τις αλλαγές και είπε 'ή το κάνεις ή φεύγω', είναι λάθος.
Αν όμως ο ηθοποιός πρότεινε απλά κάποιες αλλαγές για το ρόλο του (κάτι που, όχι απλώς συνηθίζεται αλλά σχεδόν επιβάλλεται στο Hollywood) και ο ευέξαπτος τρελαμένος Six τον πήρε από τα μαλλιά, αλλάζει το πράγμα.

Σημασία έχει ότι πιθανότατα ο Laser δεν θα είναι στο Final Sequence και σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές στο στόρι.
Εκτος ...
Λέτε να είναι κι αυτό κανα διαφημιστικό τρικ του Θωμά Έξι από αυτά που συνηθίζει;

Ποια είναι η γνώμη σας;