Header Ads

Οι 5 Καλύτερες ταινίες τρόμου με ...άκακα ζώα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς.

Μετά τις 5 Καλύτερες ταινίες τρόμου με ζωύφια και λίγο πριν το μεγάλο αφιέρωμα που ετοιμάζω με τα Καλύτερα Animal Horror, ας θυμηθούμε μια ...υποκατηγορία με τις 5 Καλύτερες ταινίες τρόμου με ...άκακα ζώα, με αυτά που δεν φέρνεις στο μυαλό σου ότι θα μπορούσαν να γίνουν βίαια, τρομακτικά και αιμοβόρα.

Δεν υπάρχουν πολλά τέτοια, έτσι έκλεψα λίγο στο νούμερο 4 μιας και η συγκεκριμένη ταινία δεν αφορά ολόκληρη αυτά τα ζωάκια αλλά υπάρχει μόνο μία σκηνή που μας ενδιαφέρει.

Σημάδι ότι αυτά είναι ένα είδος που έχει εγκαταληφθεί πλέον, είναι ότι μόνο δύο από τα πέντε είναι μεταγενέστερα του 1972 - αν και στη πρώτη θέση βρίσκεται μια ταινία του 2006!

Ρίξτε μια ματιά και αφήστε τις δικές σας επιλογές, αν ξέχασα κάποια.

 

5. Night of the Lepus (1972)

Αυτή η ταινία έχει χαρακτηριστεί ως το πιο γελοίο monster movie που έχει γίνει ποτέ.

Η ιστορία αφορά έναν επιστήμονα που έχει μια ιδέα για να βοηθήσει τους αγρότες να σώσουν τις καλλιέργειές τους κάνοντας ενέσεις σε λαγουδάκια με μια πειραματική ορμόνη, για να επιβραδύνει τις αναπαραγωγικές συνήθειες τους.

Ένα κουνέλι-πειραματόζωο θα αποδράσει και θα ζευγαρώσει τα κουνέλια της περιοχής (ναι, αυτό που η ορμόνη θα σταματούσε) και ως εκ τούτου γίνονται κουνέλια - γίγαντες σαρκοβόροι δολοφόνοι.

Αυτό που ακολουθεί είναι ξεκαρδιστικές σκηνές από γιγαντιαία λαγουδάκια να επιδράμουν σε αυτοκίνητα, στάβλους και ανθρώπους.

Το Night of the Lepus είναι μια κακή ταινία για να δεις, αλλά τα γιγαντιαία λαγουδάκια είναι ένα cult θέαμα, όπως και να το κάνουμε.



 


4. Aenigma (1987)

O Iταλος σκηνοθέτης Lucio Fulci έκανε αυτό το κλώνο του Carrie, όπου ένα κορίτσι με παράξενες δυνάμεις τις χρησιμοποιεί για να εκδικηθεί τους ανθρώπους που έχουν την έχουν κοροιδέψει και βασανίσει.

Σε μια αξέχαστη σκηνή, η κοπέλα παίρνει εκδίκηση από ένα κακό κορίτσι βασανίζοντας το με ορδές σαλιγκαριών (σας είπα, έκλεψα λίγο σε αυτό) τα οποία έχουν μια τεράστια όρεξη να συρρέουν πάνω της, στο στόμα της και ένας Θεός ξέρει σε ποιες άλλες ...κοιλότητες της άτυχης κοπέλας.

Από τις λίγες μέτριες ταινίες του Fulci (άλλωστε έχει 3 ταινίες στο Top-10 Giallo αφιέρωμα) αλλά μία ανατριχιαστική σκηνή με συνήθως αβλαβή ζωντανά.


Βρήκα τη ταινία και μπορείτε να δείτε τη σκηνή στο 29.00 του video παρακάτω.



 

  
3. The Killer Shrews (1959)

Eδώ και πάλι τα πλάσματα είναι τεράστια.


Αυτή είναι μια διασκεδαστική ταινία για μια ομάδα ανθρώπων που θα παγιδευτούν σε ένα απομακρυσμένο νησί μετά από ένα επιστημονικό πείραμα που πάει στραβά και δημιουργεί θυμωμένα και πεινασμένα ποντίκια-γίγαντες.

Για την ακρίβεια, είναι σπάνια ποντίκια ράτσας, με μακρόστενη μύτη τα οποία γίνοναι τεράστια και ...όπα, πρέπει να το ακούσετε αυτό.


Παίζονται από κανονικά σκυλιά με χάρτινες μάσκες στο πρόσωπο!

Τα σκυλιά δίνουν πραγματικά μια αξιοσέβαστη ερμηνεία (...) και γενικά η ταινία ήταν μια προσωπική ένοχη ευχαρίστηση όταν την είδα πριν λίγα χρόνια.



 


2. Frogs (1972)

Πριν εμφανιστεί ο Kermit ο βάτραχος για να κάνει το πράσινο αμφίβιο αξιοσέβαστο, υπήρξε η ταινία τρόμου Frogs.

Ένας εκατομμυριούχος γκρινιάρης και άτομο με ειδικές ανάγκες, διοργανώνει ένα πάρτι γενεθλίων στο αρχοντικό του δίπλα στο βάλτο και καλεί τους φίλους και τις σχέσεις τους.

Ο άνθρωπος μισεί τη φύση και δεν έχει κανένα σεβασμό γι 'αυτή, έτσι βρίσκεται απέναντι σε μια ορδή πράσινων βατράχων-δολοφόνων.

Καλούτσικο, αν και το μόνο τρομακτικό στους βατράχους ήταν τα μάτια τους.



 

1. Black Sheep (2006)

Αυτή η ταινία από τη Νέα Ζηλανδία ήταν μια εξαιρετικά αστεία μαύρη κωμωδία που πρέπει όλοι να τη δείτε.

Πειράματα στη γενετική μηχανική μετατρέπουν τα ταπεινά και ήπια κοπάδια προβάτων σε αιμοδιψή σαρκοβόρα πρόβατα-ζόμπι!

Το Black Sheep είναι γεμάτο δράση, gore και εύθυμες στιγμές.
Μέχρι και were-sheeps έχει! 

Πολύ διασκεδαστικό!