Header Ads

Seven Below review

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς.

Θα περίμενε κανείς, μια ταινία τρόμου που ξεκινάει '100 χρόνια πριν' με έναν άνδρα που κάνει σεξ ξεδιάντροπα στην ερωμένη του, ενώ στο σπίτι βρίσκεται η γυναίκα και τα παιδιά του, να είναι τουλάχιστον ενδιαφέρουσα.

Ανάμεσσα στο σεξ και τη βία που ακολουθεί, βρίσκεται κρυμμένο ένα θαμμένο μυστικό στην προφανώς δυσλειτουργική οικογένεια και, αν αυτό το συνδυάσεις με τη παρουσία του Ving Rhames στο cast, το Seven Below προκαλεί κάποιες προσδοκίες (αν ξεχάσεις φυσικά τον κακό οιωνό της παρουσίας του Val Kilmer).

Δυστυχώς, το Seven Below του Kevin Carraway είναι ακριβώς αυτό που υποννοεί ο τίτλος του - ένα μετριότατο εως κακό μεταφυσικό θρίλερ, με κακές ερμηνείες, κακοεκτελεσμένο, βαρετό εως υποτονικό και τελικά ...7 below 10.

Καταρχάς, το στόρι είναι επιεικώς ηλίθιο.

Μια ομάδα νεαρών ταξιδεύουν στο άγνωστο με ένα mini bus (ή ένα μεγάλο τζιπ anyway) όταν ο οδηγός θα το ρίξει σε ένα δέντρο όταν θα τρομάξει από τη μορφή μιας creepy γυναίκας.

Οι άνθρωποι δε γνωρίζονται μεταξύ τους παρά μόνο σε δυάδες.

Ένα ζευγάρι που αν τους άφηνες μόνους για δυο λεπτά, ο άνδρας (Val Kilmer, 5 Days of War) θα πέταγε από το παράθυρο ευχαρίστως τη γυναίκα του (Bonnie Somerville, The Ugly Truth), ενώ εκείνη είναι πρόθυμη να παίξει πεντόβολα με τα καρύδια του, αφού του τα αφαιρούσε με ευχαρίστηση...




Δυο εμφανίσημα αδέρφια (Luke Goss και Matt Barr) που δεν έχουν κανένα πρόβλημα μεταξύ τους και αγαπιούνται...σε βαθμό παρεξήγησης, ένας χαπάκιας γιατρός (Christian Baha, Transformers 3) με προβλήματα κρίσης και καθόλου εμπιστοσύνη στις ιατρικές του ικανότητες και ο οδηγός αγνώστων λοιπών στοιχείων που πεθαίνει στο τρακάρισμα.

Αυτή η αταίριαστη (και μαζί αλλά και αναμεταξύ τους) παρέα λοιπόν, αν το πιστεύετε, αποφασίζουν να πάνε ένα ταξίδι κάπου, χωρίς λόγο.

Τώρα που το σκέφτομαι, είναι σαν τα ανέκδοτα: ένας γιατρός, δυο αδέρφια και ένα ζευγάρι στα μαχαίρια...

Ξεπερνώντας αυτό, εμφανίζεται ο Ving Rhames (Mission Impossible: Ghost Protocol) για να τους πει το θεικό 'το σπίτι μου είναι δίπλα, το πλησιέστερο βενζινάδικο είναι μακρυά'.

Εσείς τί θα επιλέγατε;
Ξέχασα να πω ότι στο σπίτι δεν υπάρχει τηλέφωνο, ο άγνωστος τύπος γελάει πονηρά με κάθε ευκαιρία, χώρια που το παρουσιαστικό του δεν παραπέμπει και σε καλόγερο.


Anyway, οι ανοησίες του σεναρίου συνεχίζονται όταν ένας από τα αδέρφια παίρνει το αυτοκίνητο να πάει προς βοήθεια (μόνος του, λες και οι άλλοι θέλουν να μείνουν εκεί) και ...μαντέψτε: πέφτει πάνω στην πιο μεγάλη καταιγίδα των τελευταίων χρόνων και αναγκάζεται να επιστρέψει ....φέρνοντας μαζί του και τη γκόμενα (Rebecca Da Costa) που είχαν κάνει καμάκι νωρίτερα και η οποία έμεινε με το αυτοκίνητό της από βενζίνη ....ενώ δουλεύει σε βενζινάδικο!

Είναι από τις περιπτώσεις που σκέφτομαι ότι τα σενάρια γράφονται σε strip club και μετά από εξάντληση των αποθεμάτων οτιδήποτε πίνεται.
Τύφλα.

Πέρα από αυτό, η ταινία είναι ανυπόφορα βαρετή καθώς επί ένα μισάωρο, οι αποκλεισμένοι στο σπίτι ακούν θορύβους, βλέπουν παιδιά-φαντάσματα και ανακαλύπτουν κρυφά δωμάτια με έπιπλα σκεπασμένα με σεντόνι.

Ελάχιστα πράγματα συμβαίνουν, και αυτά με μια επαναλαμβανόμενη βραδύτητα που βαραίνουν τα βλέφαρα κάθε horror fan που έχει δει έστω και ένα θρίλερ στη ζωή του.

Όσο για τις ερμηνείες, ο Rhames κάνει αγγαρεία και φαίνεται, στους υπόλοιπους θα διακρίνετε κάποιες πραγματικά κακές ερμηνείες ενώ ο Kilmer ...ευτυχώς πεθαίνει χωρίς.

Όσο για το φινάλε, προκαλώ όποιον κατάλαβε τί συνέβη να μου εξηγήσει και μένα.

Πραγματικά ακαταλαβίστικη εξήγηση ...αλλά για να μην το αδικώ, σε αυτό το κομμάτι έμεινε πιστό σε όλη τη διάρκεια του.



 

Seven Below trailer από Horrorant