Header Ads

Επίσημη σύνοψη του sci fi Elysium με Jodie Foster και Matt Demon

Τον περασμένο χρόνο, ήμασταν αρκετά ενθουσιασμένοι για τη νέα sci fi ταινία Elysium του Neil Blomkamp, σκηνοθέτη του District 9.

Ωστόσο, οι λεπτομέρειες ήταν λιγοστές, κάποιες ερασιτεχνικές φωτογραφίες από τη παραγωγή ήταν θολές και δεν έχουμε δει ακόμα κάτι επίσημο, αλλά με την ταινία να βγαίνει το Μάρτιο του επόμενου έτους, ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η διαφημιστική εκστρατεία.

Το πρώτο βήμα είναι η επίσημη σύνοψη, κομπλέ με τα ονόματα των χαρακτήρων για Jodie Foster και Matt Damon.

Κατά το έτος 2159,  δύο κατηγορίες ανθρώπων υπάρχουν: οι πολύ πλούσιοι, οι οποίοι ζουν σε έναν τεχνητό διαστημικό σταθμό που ονομάζεται Elysium, και οι υπόλοιποι, που ζουν σε μια πυκνοκατοικημένη, κατεστραμμένη Γη.

Η γραμματέας Rhodes (Jodie Foster), η σκληρή της κυβέρνησης, δε θα σταματήσει σε τίποτα ώστε να επιβάλει την αντι-μεταναστευτική νομοθεσία και τη διατήρηση του πολυτελούς τρόπου ζωής των πολιτών του Elysium.

Αυτό δεν εμποδίζει ...


...τους ανθρώπους της Γης από το να προσπαθούν να μπουν μέσα, με οποιοδήποτε μέσο μπορούν.

Όταν ο άτυχος Max (Matt Demon), στριμώχνεται στη γωνία, συμφωνεί να αναλάβει μια δύσκολη αποστολή που, σε περίπτωση επιτυχίας δεν θα σώσει μόνο τη ζωή του, αλλά θα μπορούσε να φέρει την ισότητα σε αυτόν τον πολωμένο κόσμο.


Ακούγεται σαν ένα κοινωνικο-πολιτικό σχόλιο πίσω από το πρόσχημα της sci-fi ταινίας, ακριβώς αυτό που θα αναμέναμε από τον σκηνοθέτη του District 9, κάτι που είναι καλό.

Εξελίσσεται στο μακρινό μέλλον, και τουλάχιστον τώρα ξέρουμε τι σημαίνει το Elysium.

Το ερώτημα είναι τι είδους αποστολή θα αναλάβει ο Damon και πώς θα επηρεάσει αυτούς τους δύο πληθυσμούς.

Η ταινία θα έρθει στις αίθουσες την 1η Μαρτίου του 2013 και ελπίζω να δούμε σύντομα κάποιο teaser trailer.

Πώς σας ακούγεται;