Header Ads

Το Battle Royale σε τηλεοπτική σειρά στο CW;

Σε μερικούς μπορεί να φαίνεται άσχετο, αλλά με τη προβολή του The Hunger Games, κέρδισε σε δημοτικότητα …το Ιαπωνικό Battle Royale του 2000!

Όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις, οι εταιρείες και τα ανώτερα στελέχη που δεν έδιναν δεκάρα για αυτή τη ταινία τα τελευταία χρόνια, άρχισαν πρόσφατα έναν σκληρό αγώνα για τα δικαιώματα της ιστορίας της ιαπωνικής σχολικής τάξης, που είχε απαχθεί μαζικά και αναγκάστηκε να συμμετέχει σε μια θανάσιμη μάχη.

Κατά καιρούς είχαν ακουστεί ψίθυροι ότι το Battle Royale, το οποίο βασίζεται σε ένα μυθιστόρημα του Koushun Takami, θα μπορούσε να γίνει remake στις ΗΠΑ.

Αλλά φαίνεται ότι τα studio έχουν κάποιες συζητήσεις με τους υπεύθυνους του τηλεοπτικού δικτύου CW για να φέρουν τη ταινία στο γυαλί.
Τουλάχιστον έτσι λένε οι Times του Λος Άντζελες.

Ωστόσο, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν το Battle Royale λέει ...


...ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία σε ισχύ.

Και υπάρχει και ένας άλλος σημαντικός παράγοντας, ότι θα πρέπει ο ίδιος ο Takami να εγκρίνει το οποιοδήποτε σχέδιο.

Αν και το Battle Royale δεν είναι και κάποιο τρομερό κι απαραβίαστο copyright (εννοώ ότι κάλλιστα μπορούν να φτιάξουν μια παρόμοια σειρά, χωρίς να ακουμπήσουν τη ταινία), είναι μια ιστορία με έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό - να συζητήσει τη χρήση και την κατάχρηση εξουσίας, και ιδίως τις ανισότητες εξουσίας μεταξύ των γενεών – κάτι που ίσως χαθεί στη σειρά του CW.

Το πιο πιθανό είναι να μετατρέψουν τη ιδέα σε ένα είδος Hunger Games περισσότερο, παρά ενός Battle Royale, δε συμφωνείτε;