Header Ads

Το Paranormal Activity 5 και ένα spinoff έρχονται το 2013, αλλά εμείς πότε θα δούμε το 4;

Όσοι έμειναν μέχρι τα τελευταία credits στη προβολή του Paranormal Activity 4 στις αμερικάνικες αίθουσες αυτό το Σαββατοκύριακο (για τη στοιχειωμένη Ελληνική πρεμιέρα θα πούμε μερικά πράγματα παρακάτω), είδαν ένα περίεργο ισπανόφωνο teaser για ένα νέο sequel.

Ωστόσο, το sequel αυτό δεν ήταν το Paranormal Activity 5 (αυτό θα έρθει και επίσημα πλέον τον Οκτώβριο του 2013), αλλά ένα Latin spinoff το οποίο θα βρίσκεται στις αίθουσες την άνοιξη του 2013.

Οι κατάσκοποι του Bloody-Disgusting λένε ότι η ταινία γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Christopher Landon (που έγραψε τα τρία τελευταία Paranormal Activity) και θα αντλήσει το θέμα του από τη Καθολική μεταφυσική μυθολογία.

Εξελίσσεται στον ίδιο κόσμο του Paranormal Activity, θα είναι στην αγγλική γλώσσα και με το ίδιο φάντασμα, αλλά δεν θα συνεχίσει την ιστορία της Katie, του Hunter και των άλλων από τα τέσσερα πρώτα φιλμς...




Το Paranormal Activity 4 ήταν στη πρώτη θέση του αμερικάνικου box office αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά είχε το χειρότερο άνοιγμα από τα προηγούμενα του franchise, πιθανόν λόγω των χλιαρών κριτικών και γενικά της υπερβολής του franchise.

Το γεγονός όμως είναι ότι αυτές οι ταινίες κοστίζουν κάτω από $10 εκατομμύρια στη παραγωγή, ακόμη και με το κόστος του μάρκετινγκ, οπότε είναι εξαιρετικά κερδοφόρα.

Και τα spinoff της σειράς απλά θα φέρουν περισσότερα κέρδη.

Ένας ανώνυμος μέσα από τη Paramount είπε στο Deadline:


Αυτό θα είναι ένα έξτρα που στοχεύει στις ομάδες που έχουν τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του franchise – οι λαοί της Λατινικής Αμερικής, Μεξικό, Βραζιλία και Αργεντινή” .

Δείτε αυτό το post-credit teaser στη συνέχεια, μέσω του The Film Stage.




Original Video- More videos at TinyPic

Όσο για το Paranormal Activity 4 και τη πιθανή προβολή του στις ελληνικές αίθουσες, έχω την εντύπωση ότι θα υπάρξει πάλι παρασκήνιο με την εταιρεία διανομής, την ίδια που ‘τα έσπασε’ με τα multiplex παραμονές της εξόδου του The Bourne Legacy (δεν είναι κομψό να δημοσιοποιήσω το γιατί).

Η UIP της Ελλάδος είχε προγραμματισμένο το Paranormal Activity 4 για τις 25 Οκτωβρίου, μία εβδομάδα δηλαδή μετά την αμερικάνικη πρεμιέρα του.

Στις αρχές του μήνα όμως, το αφαίρεσε από το επικαιροποιημένο πρόγραμμά της, χωρίς ένδειξη πιθανής νέας ημερομηνίας, και ως αυτή τη στιγμή κανείς δε ξέρει πότε και αν θα το βγάλει στις αίθουσες.

Βλέποντας το πρόγραμμα μέχρι τις γιορτές, νομίζω ότι θα βρει σχετικά εύκολα μια ημερομηνία που να δίνει εμπορική τύχη στη ταινία, αν και το θέμα πιθανών να μην είναι αυτό.

Οι αγνοί και απονήρευτοι όπως εγώ, σκέφτονται ότι ο λόγος που το αφαίρεσε έχει να κάνει με την έξοδο του Savages την ίδια ημέρα από την ίδια, οπότε λογικά το PA4 θα βγει στις 8 Νοεμβρίου, δίνοντας 2 βδομάδες αέρα στο Savages.

Ελπίζω έτσι να είναι τα πράγματα, και να δούμε το Paranormal Activity 4 με τον τρόπο που του αξίζει, στις κινηματογραφικές αίθουσες.