Header Ads

Stoker trailer: Ο σκηνοθέτης του Oldboy επιστρέφει ...οικογενειακά!


Γράφει ο Νίκος Σιδεράς.

Δέκα χρόνια μετά το θρίαμβο του Oldboy, ο δαιμόνιος Chan-wook Park επιστρέφει στα γνώριμα μονοπάτια του θρίλερ με μια αγγλόφωνη - all star cast - ταινία, που κρίνοντας από το εκπληκτικό trailer, αναμένεται να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Υπέρ του δέοντος σκοτεινό, σκληρό και φορτισμένο, διαπραγματεύεται τη σχέση μητέρας-κόρης μετά το θάνατο του πάτερ φαμίλια, και κυρίως την τροπή που αυτή παίρνει ύστερα από την άφιξη του μυστηριώδους θείου Charlie.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται ονόματα πρώτης γραμμής, όπως η αειθαλής Nicole Kidman, η οποία παρά τα πικρόχολα σχόλια δείχνει πανέμορφη και έτοιμη να επιστρέψει στους μεγάλους ρόλους, ενώ την κόρη της υποδύεται η τάχιστα ανερχόμενη Mia Wasikowska (Albert Nobbs, Jane Eyre, Alice In Wonderland) που όπως όλα δείχνουν η μελαγχολική της παρουσία θα κλέψει την παράσταση, εκτός αν τελευταία στιγμή κάνει την έκπληξη ο πολύ καλός Matthew Goode (Leap Year) στο ρόλο του γοητευτικού θείου.

Οι εκπλήξεις όμως δε σταματούν εδώ, μιας και αν είστε λίγο παραπάνω παρατηρητικοί θα προσέξετε ...



...στα credits ότι o ένας εκ των δύο σεναριογράφων του Stoker, δεν είναι άλλος από τον super star του τηλεοπτικού hit Prison Break, Wentworth Miller-γνωστός και ως Michael Scofield.

Δεν γνωρίζω αν το φιλμ θα είναι τόσο δυνατό όσο το Oldboy , το trailer πάντως δείχνει εξαιρετικό και αποτελεί με βεβαιότητα ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει τελευταία.

Ο Chan-wook Park μετά τη μέτρια υποδοχή των τελευταίων του ταινιών (Thirst, I'm a Cyborg, But That's OK) δείχνει να θέλει να επιστρέψει για τα καλά στις μεγάλες ταινίες και τα δεκάδες βραβεία... και κάτι μου λέει ότι θα τα καταφέρει!

Θα πρέπει όμως να περιμένουμε μέχρι αρχές Ιανουαρίου του 2013 για να το επιβεβαιώσουμε, όπου και έχει οριστεί η επίσημη κυκλοφορία του Stoker.


Πώς σας φαίνεται;