Header Ads

Sold-out και χειροκρότημα στη προβολή του V/H/S στις Νύχτες Πρεμιέρας!

Το Σάββατο βράδυ στο ODEON ΟΠΕΡΑ 1 ήταν για μένα μία από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες της ζωής μου – και συγχωρέστε μου το πρόλογο.

Οι τελευταίες μέρες δεν κύλισαν τόσο καλά, αφού υπήρξαν τεράστια τεχνικά προβλήματα (χωρίς ευθύνη δική μου, ούτε του φεστιβάλ) που έβαλαν σε κίνδυνο τη προβολή μέχρι και το Σάββατο το μεσημέρι, αλλά με ψυχολογικό και οικονομικό κόστος, όλα πήγαν τέλεια.


Κάτι παραπάνω από τέλεια.

Η προπώληση είχε φτάσει στα 350 εισιτήρια μέχρι και μια μέρα πριν, και ως το βράδυ έγινε το sold out που ελπίζαμε, το μοναδικό σε ταινία 'Μετά τα Μεσάνυχτα' στις Νύχτες Πρεμιέρας (απ’όσο ξέρω).

Οι 500 και πλέον θεατές (είδα και λίγα καρεκλάκια έξτρα στο πλάι) εμπιστεύτηκαν το ένστικτό τους και παρακολούθησαν μαζικά το 
V/H/S.


Οι αντιδράσεις του πάντα αυστηρού φεστιβαλικού κοινού ήταν απολαυστικές (γέλιο στις ατάκες της - μορφής - Lilly, κραυγές στα παιδάκια πίσω από την Emily, συνεχής τρόμος και πετάγματα στο τελευταίο τέταρτο).

Ειλικρινά, ως έμπειρος σινεφίλ αλλά πρωτάρης διανομέας, το να βλέπεις τις αντιδράσεις του κοινού στη ταινία σου είναι κάτι ανεπανάληπτο.

Ξέρετε, δεν είναι και τόσο εύκολη η απόφαση να τεστάρεις τη ταινία σου σε ένα φεστιβάλ, πόσο μάλλον όταν αυτό δεν είναι φεστιβάλ τρόμου και όταν υπάρχουν μόνο 5 horror σε ένα πρόγραμμα 168 ταινιών.

Είναι γνωστή η αυστηρότητα του φεστιβαλικού κοινού, που δε διστάζει να αντιδράσει εν ώρα προβολής, ακόμα και με ακραίους τρόπους.


Όταν πιστεύεις στη ταινία σου όμως, παίρνεις το ρίσκο και δικαιώνεσαι.

Η ώρα περνούσε, η ταινία φτάνει στο τέλος της, πέφτει το τελευταίο πλάνο …και χειροκροτήματα ακούγονται από τη κατάμεστη αίθουσα!

Κατά γενική ομολογία, το 
V/H/S άρεσε - σε άλλους περισσότερο σε άλλους λιγότερο – και άρεσε τόσο ώστε πολλοί άφησαν τον ενθουσιασμό τους ελεύθερο και χειροκρότησαν στο τέλος της προβολής.

Ωστόσο, όλοι νομίζω συμφωνούν στο ότι το 
V/H/S είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ταινίας τρόμου που την απολαμβάνεις στη σκοτεινή αίθουσα, και όχι στο σαλόνι σου.

Ήδη οι πρώτες ελληνικές κριτικές που κυκλοφόρησαν είναι καλές, θα διαβάσετε τις επόμενες ημέρες κι άλλες.

Προφανώς, το FilmBoy δεν μπορεί να θεωρηθεί αντικειμενικός κριτής στο συγκεκριμένο φιλμ.

Η 500-θέσεων κατάμεστη αίθουσα το Σάββατο, το χειροκρότημα στο τέλος και το word of mouth που αναμένεται από άλλα sites, ίσως είναι αρκετό για να σας πείσει να δείτε το 
V/H/S στις αίθουσες στις 11 Οκτωβρίου.