Header Ads

5 Ταινίες Τρόμου με κακές ...πολύ κακές σχέσεις!


Αφιερώματα σχετικά με τον Άγιο Βαλεντίνο θα βρείτε πολλά αυτές τις μέρες – αν και μεταξύ μας,  δε νομίζω να βρείτε άλλο σε ελληνικά horror site.

Στο Horrorant το πάμε λίγο πιο πέρα.
Ταινίες Τρόμου με κακές – πολύ κακές – σχέσεις!

Μερικές φορές το πρόσωπο που σε αγαπά πολύ, πάρα πολύ, θέλει να σε κρατήσει για πάντα δικό του.
Ενδεχομένως …στην κατάψυξη.

Στη παρακάτω λίστα θα βρείτε διαφορετικά είδη ψυχαναγκαστικής, βασανιστικής αγάπης που αφορούν όλα τα είδη των ανθρώπων.
Υπάρχουν άνδρες, γυναίκες, ακόμη και ένα παιδί. 




Alone With Her (2006)


Ο Colin Hanks παίζει τον Dan, έναν μια κοινωνικά αποδεκτός νεαρός άνδρας που έχει ένα φλερτ με μια όμορφη γυναίκα, την Amy (Ana Claudia Talancon).

Σε αντίθεση με ορισμένους από τους άλλους της λίστας, ο Dan είναι στα πρόθυρα της παραφροσύνης αλλά καταφέρνει να φαίνεται φυσιολογικός, με μια μικρή τρέλα να φαίνεται στην επιφάνεια – που πολλές γυναίκες αποδέχονται – αλλά μια μεγαλύτερη να κρύβεται μέσα του.

Τοποθετεί κρυφές κάμερες στο διαμέρισμα της Amy, όχι μόνο για να την παρακολουθήσει, αλλά και για να συγκεντρώσει πληροφορίες γι 'αυτήν και να την κάνει να βγει μαζί του.

Θα φτάσει πολύ πέρα από τα όρια για να επιτύχει το στόχο του καθώς η εμμονή του κλιμακώνεται, και δε θα αφήσει τίποτα ή κανέναν να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο του.



Love Object (2003)


Τι γλυκός τίτλος, ε;
Ο Kenneth (Desmond Harrington) είναι ένας άνθρωπος χωρίς εμπειρία στις γυναίκες. 


Αντί να προσπαθήσει να βελτιώσει τις κοινωνικές δεξιότητες του, αποφασίζει να πάρει διαφορετικό δρόμο, παραγγέλλοντας μια κανονικού μεγέθους κούκλα, την οποία ο ίδιος αποκαλεί Nikki.

Με τη Nikki, ο Kenneth αποκτά την εμπιστοσύνη στον εαυτό του να προσεγγίσει μια ελκυστική γυναίκα στο γραφείο του, τη Lisa (Melissa Sagemiller).

Ο Kenneth και η Lisa έλκονται μεταξύ τους, αλλά ο Kenneth φοβάται ότι η Nikki έχει "ζηλέψει". 


Ο Kenneth έχει τόσο αδύναμη προσωπικότητα που, ακόμη και μια φανταστική γυναίκα τον εξουσιάζει.

Ωστόσο, τη ξεφορτώνεται, αλλά η Lisa βρίσκει ένα διαφημιστικό φυλλάδιο της κούκλας και ξεμπροστιάζει τον Kenneth, ο οποίος δεν αντιδρά καθόλου καλά.



Shutter (2004)


Ο Tun και η Jane, ένα νεαρό ζευγάρι, οδηγεί προς το σπίτι του ένα βράδυ και χτυπά μια γυναίκα που στέκεται στη μέση του σκοτεινού δρόμου.
Θα την εγκαταλείψουν εκεί.

Ο Tun, ένας φωτογράφος, αρχίζει να παρατηρεί περίεργες, διαστρεβλωμένες εικόνες στις φωτογραφίες του, ενώ οι φίλοι του αρχίζουν να αντιμετωπίζουν παραφυσικά γεγονότα.
Ποιος ή τί τους στοιχειώνει, και το πιο σημαντικό, γιατί;

Σε αντίθεση με τα κατακαημένα …αμερικανικά φαντάσματα, τα φαντάσματα στις ασιατικές ταινίες τρόμου έχουν πάντα ένα σκοπό.

Ειδικά στο Shutter από τη Ταϊλάνδη, το οποίο μεταξύ των άλλων, έχει κι ένα φανταστικό φινάλε.


Επιβάλεται να δείτε το orginal ΚΑΙ ΟΧΙ το αμερικάνικο remake του 2008 με τη Rachael Taylor και τον Joshua Jackson.


The Daisy Chain (2008)


Η Martha (Samantha Morton) και ο Tomas (Steven Mackintosh) μετακομίζουν σε ένα μικρό, απομακρυσμένο χωριό της Ιρλανδίας μετά το θάνατο της μπέμπας τους.

Λίγο μετά την άφιξή τους, μια γειτονική οικογένεια πεθαίνει σε μια πυρκαγιά, αφήνοντας μόνη την 7χρονη Daisy (Mhairi Anderson).

Η Daisy είναι ένα προβληματικό, ενδεχομένως αυτιστικό κοριτσάκι, αλλά η Martha λαχταρά να της δώσει την αγάπη που θα έδινε στο δικό της παιδί, και αναλαμβάνει τη διατροφή της.

Ωστόσο, οι ντόπιοι πιστεύουν ότι το παράξενο κορίτσι είναι …νεράιδα, και προφανώς όχι η Tinkerbell αλλά το επικίνδυνο είδος που, όπως λέει ο μύθος, καταράστηκε τους ανθρώπους και προκαλεί ασθένειες και ατυχήματα.

Η Martha δε πιστεύει λέξη, αλλά τα παράξενα συνεχίζουν να συμβαίνουν γύρω από τη Daisy. 


Ό,τι κι αν είναι πραγματικά η Daisy, ένα πράγμα είναι σίγουρο: δεν της αρέσει να μοιράζεται τη νέα μαμά της.


May (2002)


Σαν παιδί, η May (έξοχα υποδυόμενη από την Angela Bettis) έπρεπε να κρύβει το ένα της μάτι, κάτι που την απομόνωσε από τους συμμαθητές της. 

Η μόνη φίλη που είχε ήταν μια όμορφη κούκλα σε ένα γυάλινο κουτί, που της έδωσε η περίεργη μητέρα της, η οποία της έλεγε ότι "…αν δεν μπορείς να βρείς ένα φίλο, φτιάξε έναν" .

Αργότερα, η May μεγάλωσε, εργάζεται στο γραφείο ενός κτηνιάτρου και γνωρίζει τον Adam (Jeremy Sisto), έναν ελκυστικό νεαρό με "όμορφα χέρια."

Η Polly (Anna Faris), μια όμορφη λεσβία συνάδελφος, ξεκινά να φλερτάρει τη May και της δίνει μια γάτα.
O Adam χωρίζει με τη May λόγω της παραξενιάς της, και η May στρέφεται στη Polly.

Όταν όμως θα βρει και τους δύο με άλλους, θα γελοιοποιηθεί και θα το πάρει βαρέως.
Το να μείνει ξανά μόνη, είναι too much για να το αντέξει.
Άλλωστε, η μοναξιά από τη τρέλα δεν έχουν και μεγάλη απόσταση.