Header Ads

Το Jurassic Park 4 στον σκηνοθέτη του Safety Not Guaranteed!


Γράφει ο Γιάννης Χατζόπουλος.

Με την κυκλοφορία των Jurassic Park σε bluray αλλά και την προβολή της πρώτης ταινίας σε 3D στην Αμερική, θυμηθήκαμε τις ταινίες με τους δεινόσαυρους που έσπασαν τα ταμεία τη δεκαετία των 90's. 

Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως θα γυριστεί και τέταρτη ταινία σε 3D που θα κυκλοφορήσει στην Αμερική στις 13 Ιουνίου του 2014. 

Μετά από καιρό αναζήτησης, οι παραγωγοί κατέληξαν στο όνομα του Colin Trevorrow, σκηνοθέτη μίας από τις αγαπημένες μου περσινές ταινίες, το Safety Not Guaranteed

Ο σκηνοθέτης είχε ανακοινώσει πως η επόμενη ταινία του θα είναι μεγάλου μπάτζετ και πολλοί σκέφτηκαν πως θα αναλάμβανε το Star Wars: Episode VII.

Κάτι τέτοιο τελικά δεν ισχύει και θα αναλάβει τώρα να επαναφέρει το διάσημο franchise που ξεκίνησε το 1993 o Steven Spielberg και είχε δύο μέτριες συνέχειες το 1997 και το 2001.

Το μόνο που γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή ...


...είναι το όνομα του σκηνοθέτη, τους σεναριογράφους Rick Jaffa και Amanda Silver που έγραψαν τον Πλανήτη των Πιθήκων και τους Steven Spielberg, Frank Marshall και Patrick Crowley που θα αναλάβουν την παραγωγή. 

Τα γυρίσματα υποθέτω πως θα αρχίσουν σύντομα για να προλάβουν την ημερομηνία εξόδου της ταινίας, οπότε περιμένουμε ανακοινώσεις για το καστ.

Άγνωστο παραμένει για τώρα αν θα επιστρέψει κάποιος χαρακτήρας από τις προηγούμενες ταινίες ή θα δούμε κάτι εντελώς καινούργιο.

Η επιλογή του Colin Trevorrow θεωρώ πως είναι πολύ καλή, μιας και εντυπωσίασε με τη διαχείριση των χαρακτήρων του στο indie sci-fi Safety Not Guaranteed

Αν διαχειριστεί το μέγεθος της παραγωγής και τα ειδικά εφέ εξίσου καλά, πιστεύω πως το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό. 
Με τον Steven Spielberg δίπλα του βέβαια δύσκολα θα είναι απογοητευτική σε θέαμα η ταινία.

Για να κλείσω πάντως, παρότι οι δεινόσαυροι στις ταινίες έχουν πέραση σαν ιδέα, δεν μπορώ να θυμηθώ πολλές από αυτές που είναι αξιόλογες. 

Πιστεύετε πως το καινούργιο Jurassic Park θα φτάσει το μεγαλείο της πρώτης ταινίας και θα προσφέρει πλούσιο θέαμα και πως σας φαίνεται η επιλογή του σκηνοθέτη;