Header Ads

Επίσημη σύνοψη του sequel του Monsters


Γράφει ο Γιάννης Χατζόπουλος.

Το Monsters ήταν από τις ταινίες που ακούστηκαν περισσότερο το 2010. 
Με σκηνοθέτη τον Gareth Edwards, χαμηλό μπάτζετ και μία έξυπνη ιδέα η ταινία ήταν από τις πιο πρωτότυπες της χρονιάς με θετική ανταπόκριση από κοινό και κριτικούς.

Και ενώ ο Edwards ετοιμάζει αυτή την περίοδο την δεύτερη ταινία του με το Godzilla, που έχει πάλι τέρατα αλλά σε μία τεράστια παραγωγή, το sequel του Monsters ξεκίνησε και αυτό γυρίσματα. 

Αυτά πραγματοποιούνται σύμφωνα με το Screen Daily στην Ιορδανία, ενώ το πρόγραμμα μέσα στους επόμενους μήνες περιλαμβάνει τη μεταφορά της παραγωγής στο Ντιτρόιτ. 

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Tom Green που είναι γνωστός από την αγγλική τηλεοπτική σειρά Misfits

Η ιστορία της δεύτερης ταινίας θα διαδραματίζεται μερικά χρόνια αργότερα από τα συμβάντα της πρώτης και έχει πρωταγωνιστές τους Johnny Harris, Sam Keeley και Joe Dempsie.  

Η επίσημη σύνοψη:



Επτά χρόνια μετά τα γεγονότα του Monsters, οι μολυσμένες περιοχές έχουν εξαπλωθεί παγκόσμια και οι άνθρωποι δυσκολεύονται να επιβιώσουν. 
Αμερικανοί στρατιώτες στέλνονται στο εξωτερικό για να προστατεύσουν συμμαχικές δυνάμεις από τα τέρατα. 

Ο πόλεμος όμως δεν λέει να τελειώσει.
Ο Noah, ένας στρατιώτης με πολλές αποστολές στο ιστορικό του, αναλαμβάνει μία καινούργια. 

Θα πρέπει να βρει και να σκοτώσει ένα Αμερικανό στρατιώτη που έχει χαθεί στην απαγορευμένη περιοχή και έχει μολυνθεί. 
Όταν η μονάδα του Noah χάνεται, ο πρωταγωνιστής θα μείνει μόνος του με το νεαρό αδερφό του στρατιώτη που ψάχνει να βρει. 

Οι δύο στρατιώτες με τη βοήθεια μίας γυναίκας θα περάσουν μία αξέχαστη εμπειρία μέσα στη σκοτεινή καρδιά της περιοχής όπου βρίσκονται τα τέρατα. Όταν τελικά φτάσουν στον προορισμό τους είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν την ιδέα πως τα πραγματικά τέρατα στον κόσμο μας δεν είναι οι εξωγήινοι.

Η πρώτη ταινία μου άρεσε αρκετά για διάφορους ρόλους. 
Ο σκηνοθέτης Gareth Edwards, που δούλεψε και ως διευθυντής φωτογραφίας, "γύρισε" μία πανέμορφη και τρομακτική ταινία, ενώ οι ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές και ειδικότερα τον ανερχόμενο Scoot McNairy ήταν πολύ καλές.

Η ιδέα ενός σίκουελ δεν με ενθουσιάζει αφού η ιστορία της πρώτης ταινίας στέκει πολύ καλά μόνη της. 

Διαβάζοντας τη σύνοψη βέβαια μου δημιουργείται κάποιο ενδιαφέρον οπότε περιμένω περισσότερα νέα από την παραγωγή για να βγάλω συμπεράσματα.

Έχετε δει εσείς το Monsters και θέλετε να δείτε το σίκουελ;