Header Ads

Δείτε γρήγορα το The Purge γιατί ετοιμάζεται το The Purge 2


Γράφει ο Γιάννης Χατζόπουλος.

Το The Purge άνοιξε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Αμερική απέναντι στην ακριβή κωμωδία "The Internship" και κατάφερε με ευκολία να πάρει την πρώτη θέση στο boxoffice κερδίζοντας $34 εκατομμύρια. 

Αυτό που κάνει ακόμα πιο μεγάλη τη νίκη της ταινίας είναι το γεγονός πως κόστισε μόνο $3 εκατομμύρια. 

Λογικό επακόλουθο η δημοσίευση μέσω twitter από την εταιρία παραγωγής Blumhouse και τον αρχηγό της Jason Blum πως μία δεύτερη ταινία ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή.

Η ιδέα πίσω από την πρώτη ταινία είναι πως η εγκληματικότητα στην Αμερική έχει πέσει στο μηδέν, επειδή μία μόνο νύχτα μέσα στο χρόνο επιτρέπεται οποιαδήποτε βίαιη πράξη μπορείς να φανταστείς. 

Το έξυπνο και cool concept κατάφερε να τραβήξει πολύ κόσμο στους κινηματογράφους...



O Ethan Hawke και η Lena Headey πρωταγωνιστούν στη ταινία. 
Άγνωστο παραμένει για την ώρα αν θα επιστρέψει για το σίκουελ ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος James De Monaco ή κάποιο από τα μέλη του καστ που επιβίωσαν (ούτε εμείς ξέρουμε ποια). 

Ο Hawke συνεργάστηκε με τον Jason Blum και στο περσινό Sinister του Scott Derrickson που θεωρώ πως είναι η καλύτερη ταινία τρόμου του 2012. 

Η επιτυχία του The Purge τώρα έρχεται την ίδια περίοδο με την κυκλοφορία του Before Midnight που σαρώνει  ως η καλλιτεχνική ταινία της χρονιάς. 

Έτσι ο Hawke που ασχολήθηκε την προηγούμενη δεκαετία περισσότερο με χαμηλού προυπολογισμού αλλά πολύ αξιόλογες ταινίες, όπως τα Daybreakers και The Woman in the Fifth, ίσως επιστρέψει στις μεγαλύτερες ταινίες.

Πολύ ενδιαφέρον έχει και η περίπτωση του παραγωγού Jason Blum και της εταιρίας του Blumhouse

Με όριο στο μπάτζετ τα $3 εκατομμύρια, η εταιρία αυτή έχει δώσει ταινίες τρόμου που έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία. 
Μερικές από αυτές είναι τα Paranormal Activity, Sinister, Insidious και όπως συμβαίνει τώρα με το The Purge έχουν ξεκινήσει το δικό τους franchise.

Τώρα για το σίκουελ του The Purge υπάρχουν πολλές ιδέες. 

Η υπόθεση στην πρώτη ταινία (απ'ότι ακούσαμε) εξελίσσεται μέσα σε ένα σπίτι.
Με κάπως ανεβασμένο μπάτζετ θα μπορούσε όλη η δεύτερη ταινία να γυριστεί σε εξωτερικούς χώρους και να δούμε κάτι πραγματικά τρομακτικό και χαοτικό.

Εσείς τί λέτε;