Header Ads

Ο James Cameron μιλάει για το manga Battle Angel Alita, τα Avatar και την ορθή χρησιμοποίηση του 3D


Γράφει ο Γιάννης Χατζόπουλος.

Το Battle Angel Alita του Yukito Kishiro είναι ένα manga που ο James Cameron θέλει να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη εδώ και πολλά χρόνια. 

Πρώτα ακούσαμε πως θα ήταν από τα επόμενα πρότζεκτ του σκηνοθέτη το 2007, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε το Avatar ήταν η ταινία που είδαμε και που έσπασε κάθε ρεκόρ παγκοσμίως στα ταμεία. 

Για τη ταινία αναφέρθηκε ξανά ο Cameron το 2011 και 2012 και δήλωσε πως θέλει οπωσδήποτε να την κάνει. 

Τελικά ο παραγωγός του Jon Landau παραδέχτηκε πως ίσως ξεκινήσει παραγωγή μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια, αφού ο Cameron τελειώσει με τις συνέχειες του Avatar.

Ο θρυλικός σκηνοθέτης ξανααναφέρθηκε στο Battle Angel σε μία πρόσφατη συνέντευξη τύπου και δήλωσε πως σκοπεύει να κάνει τη ταινία μετά το Avatar 3, κάπου στο 2017. 

Δήλωσε επίσης πως ταινίες όπως τα Man of Steel και Iron Man 3 δεν θα έπρεπε να είναι σε 3D και πως το Χόλιγουντ χρησιμοποιεί υπερβολικά την καινούργια αυτή μέθοδο...



Το The Film Stage ανέφερε πρώτο τα νέα που ήρθαν από το TagDF technology forum.


"Ο σκηνοθέτης είπε πως στις συνέχειες του Avatar θα επικεντρωθεί στην ιστορία και την εμβάθυνση των χαρακτήρων και όχι σε καινούργιες μεθόδους 3D.

Θέματα που αφορούν πλάσματα και ανθρώπους που βρίσκονται στον ίδιο κόσμο που έχουμε δει στις προηγούμενες ταινίες του και θα δούμε και στις συνέχειες του Avatar, θα υπάρχουν και στο Battle Angel που ο Cameron δήλωσε πως θα αρχίσει να αναπτύσσεται περισσότερο το 2017, όταν δηλαδή θα περάσει στο post-production το Avatar 3."

Στο ενδιάμεσο ο Cameron έχει μπροστά του πολύ δουλειά αφού και τα δύο σίκουελ του Avatar θα ξεκινήσουν γυρίσματα κάπου στις αρχές του 2014 και θα κυκλοφορήσουν μάλλον το 2015 και 2017 αντίστοιχα. 

Όποτε αν όντως το Battle Angel ξεκινήσει παραγωγή το 2017 μπορούμε να το αναμένουμε κάπου στο 2019-2020, 15 χρόνια αφότου ο Cameron απέκτησε τα δικαιώματα μεταφοράς του manga στη μεγάλη οθόνη. 

Παρακάτω η σύνοψή του Battle Angel Alita :

"Όταν ο Doc Ido ένας ταλαντούχος cyberphysician βρίσκει το κεφάλι της Alita σε ένα κάδο σκουπιδιών συνηδητοποιεί πως αυτή έχει χάσει κάθε ανάμνηση από την προηγούμενη ζωή της. 

Όταν όμως θα την συναρμολογήσει, η Alita θα ανακαλύψει πως ξέρει ενστικτωδώς Panzer Kunst, την πιο δυνατή πολεμική τέχνη που έχει υπάρξει ποτέ. 
Σε ένα μετα-αποκαλυπτικό κόσμο και καθώς τα μυστικά του παρελθόντος της Alita αποκαλύπτονται, κάθε μέρα είναι ένας αγώνας επιβίωσης."

Στην ίδια συνέντευξη τύπου ο Cameron αποκάλυψε πως βοήθησε τον Alfonso Cuaron στην καινούργια ταινία του Gravity και δήλωσε πως το Hollywood χρησιμοποιεί υπερβολικά το 3D. 
Παρακάτω οι ακριβείς δηλώσεις του: (από το Vulture)

"Δεν νομίζω πως το Χόλιγουντ χρησιμοποιεί το 3D σωστά. 
Και ο λόγος που το πιστεύω αυτό είναι επειδή χρησιμοποιούν μία συγκεκριμένη μέθοδο. 

Είναι διαφορετικό να γυρίζεις μία ταινία σε 3-D και διαφορετικό να τη μετατρέπεις σε 3-D. 
Είναι θέμα των studios που προσπαθούν να βγάλουν περισσότερα λεφτά και αναγκάζουν σκηνοθέτες που δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη τεχνολογία αυτή να το κάνουν. 

Το Iron Man 3, το Man of Steel και όλες αυτές οι ταινίες δεν χρειαζόταν να είναι σε  3-D. 
Αν ξοδεύεις $150 εκατομμύρια σε οπτικά εφέ για μία ταινία, αυτή θα δείχνει έτσι και αλλιώς τέλεια και συναρπαστική."

Η αλήθεια είναι πως ο Cameron έχει δίκιο. 
Προσωπικά όμως δεν με ενοχλεί το γεγονός ότι αυτές οι ταινίες βγαίνουν και σε 3D γιατί έχω την επιλογή και της αποφεύγω. 

Λίγες είναι οι περιπτώσεις που το 3D ήταν πραγματικά συναρπαστικό και αυτές ήταν σε ταινίες από μεγάλους σκηνοθέτες όπως Martin Scorsese, Ang Lee, Ridley Scott και του ίδιου του Cameron.

Δεν γνωρίζω πολλά για το Battle Angel αλλά η ιστορία του έχει ενδιαφέρον και ο Cameron σίγουρα θα δημιουργήσει ένα μοναδικό κόσμο. 

Άντε να τον δούμε και σε κάτι καινούργιο αφού τα τελευταία 20 χρόνια έχουμε δει μόνο τον Τιτανικό και το Avatar από το σκηνοθέτη τεράστιων επιτυχιών που δεν βλέπουμε πια όπως τα Terminator, True Lies, Aliens.

Θέλετε να δείτε το Battle Angel και ποια είναι η θέση σας σχετικά με το 3D που βλέπουμε πολύ συχνά στις ταινίες.