Header Ads

Το panel του Dawn of the Planet of the Apes στο Comic-Con, το κόμικ και το viral video


Ο σκηνοθέτης Matt Reeves παρουσίασε το Dawn of the Planet of the Apes, sequel του πετυχημένου Rise of the Planet of the Apes, στο Comic-Con του San Diego. 

Επειδή όμως η ταινία βρίσκεται ακόμα στα γυρίσματα και είναι γεμάτη ψηφιακά εφέ, δεν είδαμε κάποιες σκηνές από τη ταινία, αλλά τον ίδιο τον Reeves να μιλάει για το πως είναι να δουλεύει σε ένα από τα αγαπημένα του franchise από τότε που ήταν παιδί, τον Andy Serkis να ξεσηκώνει το κοινό και ένα ψευτο-video που προειδοποιεί για έναν ιό.

Μέσα στο χαμό, η 20th Century Fox παρουσίασε και ένα νέο, πολύ σύντομο, κόμικ που ονομάζεται "Before the Dawn", το οποίο λειτουργεί ως ένα online prequel του Dawn of the Planet of the Apes του επόμενου έτους. 

Δεν έγινε γνωστό κάτι άλλο για το κόμικ, αν θα συνεχιστεί ή αν θα κυκλοφορήσει σε έντυπη μορφή, αλλά μπορείς να το δεις εδώ.

Ο σκηνοθέτης του Cloverfield και του αξιόλογου remake Let Me In μίλησε για το τι θα φέρει ο ίδιος στο sequel που θα κυκλοφορήσει στις Αμερικάνικες αίθουσες τον Ιούλιο του 2014. 


Μιλώντας μάλιστα νωρίτερα στο Thompson on Hollywood για τη ταινία, αποκάλυψε πως έκανε πολύ μεγάλες αλλαγές στο πρώτο σενάριο των Amanda Silver και Rick Jaffa με το οποίο είχε να δουλέψει.

"Όταν ανέλαβα τη ταινία η ιστορία είχε προχωρήσει πιο μακρυά από την πρώτη ταινία και οι πίθηκοι είχαν εξελιχθεί. 
Αυτό που μου άρεσε εμένα είναι η ιδέα του να πάω πίσω και να τα πάρω όλα με τη σειρά, χωρις να προχωρήσω γρήγορα τόσο μακριά. 
Ήθελα να φέρω πολλά στοιχεία από την πρώτη ταινία του '68 που μας σύστησε αυτό το κόσμο και το τι επικρατούσε αλλά ταυτόχρονα δεν ήθελα να χάσω το πως όλα αυτά αναπτύχθηκαν."

Αποκάλυψε επίσης πως ο Caeser μιλάει περισσότερο σε αυτή τη ταινία και πως ήταν ένας χαρακτήρας με τον οποίο συνδέθηκε.

"Ήθελα να μεγαλώσω και να επεκτείνω αυτό που νομίζω πέτυχαν με απίστευτο τρόπο στην πρώτη ταινία. 
Την συναισθηματική σχέση με το Caesar. 

Εκεί που τελείωσε η πρώτη ταινία με τεράστιες αλλαγές να ετοιμάζονται να πραγματοποιηθούν στον κόσμο ...εκεί θέλω να συνεχίσω την ιστορία. 
Είναι σίγουρα ένας μεγαλύτερος κόσμος πιθήκων, αλλά ακόμα επικεντρώνεται στο Caesar του Andy Serkis και το πως βλέπει αυτός τα πράγματα."


Ο Reeves μίλησε επίσης για τη χρήση του motion capture και την εξέλιξη της τεχνολογίας, αλλά και το γεγονός πως η ταινία του είναι τοποθετημένη σε μεγάλο βαθμό στον κόσμο των πιθήκων.

"Ο πολιτισμός των πιθήκων βρίσκεται στα δάση μεταξύ του Vancouver και της Νέας Ορλεάνης. 
Αφού ο ιός ξεσπά, υπάρχουν ομάδες και στο San Francisco και στο πάρκο Muir Woods όπου ένας νέος πολιτισμός αναπτύσσεται. 

Θα κάνουμε γυρίσματα για λίγο καιρό στο San Francisco.. και στη Louisiana, όπου δημιουργήσαμε ένα τεράστιο πραγματικό set δίπλα σε ένα δάσος και νομίζω θα δώσει στη ταινία την αίσθηση του πραγματικού. 
Θα έχουμε γυρίσματα στη βροχή και σε άλλες καταστάσεις, όλα σε πραγματικές καταστάσεις."

Η πρώτη ταινία που είδαμε το 2011 κέρδισε το ενδιαφέρον των θεατών, που περιμένουν τώρα να δουν τι θα φέρει ο Reeves στο franchise για να επεκτείνει τον κόσμο των πιθήκων αλλά και να μας δείξει περισσότερο το χαρακτήρα του Ceasar που υποδύεται ο εξαιρετικός Andy Serkis

Το ότι μέρος των γυρισμάτων θα πραγματοποιηθεί σε πραγματικούς χώρους είναι θετικό και πιστεύω θα φανεί στο τελικό αποτέλεσμα. 
Φαντάζομαι όμως πως γίνεται πολύ δουλεία από την ομάδα των ειδικών εφέ για να φέρει όλους τους πιθήκους σε πραγματικά sets. 
Περιμένουμε...

Δείτε το video του panel του Dawn of the Planet of the Apes και το viral video με τον ιό.

Γιάννης Χατζόπουλος.