Header Ads

Ανακοινώθηκε το remake του Shivers του David Cronenberg


Ετοιμαζόμαστε να δούμε το remake ακόμα μίας αγαπημένης ταινίας τρόμου.

Όπως αποκάλυψαν οι παραγωγοί Jeff Sackman και Michael Baker, έχουν αρχίσει ήδη οι ετοιμασίες για το remake της cult ταινίας Shivers του David Cronenberg που κυκλοφόρησε το 1975.

Την ταινία θα σκηνοθετήσει η Rie Rasmussen (η Δανέζα ηθοποιός, με ένα μικρό ρόλο στο Femme Fatale του Brian de Palma) από ένα σενάριο που γράφει αυτή την περίοδο ο Ian Driscoll

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2014. 

Η Rasmussen δήλωσε στη συνέντευξη τύπου:

"Είμαι από τη Σκανδιναβία και νιώθω άνετα με την έκφραση της σεξουαλικότητας μέσα στην καθημερινότητα. 
Επιπλέον πάντα μου άρεσαν οι καλές ταινίες τρόμου που έχουν και κοινωνικά μηνύματα. 
Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στην ευκαιρία να προσαρμόσω την ιστορία στα σημερινά δεδομένα και να προσθέσω μερικές από τις δικές μου εμπειρίες."

Στη ταινία, παράσιτα που μετατρέπουν τους ανθρώπους σε βίαιους και αντιπαθητικούς μανιακούς του σεξ, ελευθερώνονται σε ένα αυτόνομο συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων. 

Ένας γιατρός θα προσπαθήσει να βρει τη θεραπεία πριν τα παράσιτα εξαπλωθούν παντού. 

Το καινούργιο Shivers προσαρμόζεται στη σημερινή κοινωνική και σεξουαλική καθημερινότητα. 
Ούτε το ότι βρισκόμαστε σε ένα κόσμο που οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή κυρίως μέσα από υπολογιστές δεν θα εμποδίσει τα παράσιτα.

Το original Shivers, που κυκλοφόρησε σε μερικές χώρες σαν They Came From Within, ήταν η πρώτη ταινία τρόμου του David Cronenberg και βλέπεται μέχρι και σήμερα άνετα, ενώ περιλαμβάνει αρκετές ανατριχιαστικές στιγμές. 

H ιδέα ενός remake δεν είναι κακή. 
Εάν κρατήσουν την πολύ έξυπνη κεντρική ιδέα και την αποδώσουν σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα πιστεύω θα δούμε κάτι ενδιαφέρον..

Πως σας φαίνεται;

Γιάννης Χατζόπουλος.