Header Ads

The Twilight Zone episodes: Living Doll (1963)


Ένα από τα αρκετά επεισόδια του Twilight Zone με κούκλες που μιλάνε (ή κάνουν άλλα πράγματα) και ένα από τα καλύτερα της 5ης σεζόν και ολόκληρης της σειράς, ήταν το Living Doll, σε σκηνοθεσία Richard C. Sarafian, το οποίο προβλήθηκε τον Νοέμβριο του 1963.

Σε αυτό πρωταγωνιστεί ο Telly Savalas, ο Golden Greek όπως τον αποκαλούσε το Hollywood και παππούς της Jennifer Aniston (το ξέρατε;), όχι εντελώς άσημος τότε καθώς είχαν προηγηθεί τα Άγρια Νιάτα (1961) με τον Burt Lancaster, αλλά σε κάθε περίπτωση πολύ πριν γίνει γνωστός ως Kojac.

Στο Living Doll, ο Αριστοτέλης Σαβάλας (όπως ήταν το πραγματικό του όνομα) παίζει τον Erich, έναν μουρτζούφλη τύπο που ζει με την σύζυγο Annabelle (Mary LaRoche) και την κόρη της Christie (Tracy Stratford).

Όταν η γυναίκα του και η κόρη της έρχονται σπίτι φέρνοντας μια καινούργια κούκλα που μιλάει, ονόματι Talky Tina, ο Erich γκρινιάζει γιατί είναι ακριβή.

Όταν μένει μόνος με την κούκλα, εκείνη του ανταποδίδει: ‘My name is Talky Tina and I don’t think I like you…

Αρχικά το παίρνει στη πλάκα, αλλά όταν η κούκλα συνεχίζει να τον τσιγκλάει (‘My name is Talky Tina and I am going to kill you…’), θυμώνει και επιτίθεται πρώτος …ανεπιτυχώς.

Ωστόσο, η κούκλα δε φαίνεται να μένει στις απειλές…

Καλό επεισόδιο, πιο horror από άλλα Twilight Zone episodes, με τον προάγγελο του Chucky να ανοιγοκλείνει τα μάτια και να πετάει απειλές στον δύστυχο Erich, αλλά με ένα μάλλον αμήχανο φινάλε.

Δείτε το επεισόδιο μόνο στο Horrorant.




The Twilight Zone: Season 5 - Episode 6: Living... από Horrorant