Header Ads

Το reboot του Highlander βρήκε νέο σκηνοθέτη


Η ατάκα "There can be only one!" έχει ακουστεί αρκετές φορές στην προετοιμασία του reboot από τους φαν της ταινίας των 80's Highlander, με τους παραγωγούς να ψάχνουν αυτή την περίοδο καινούργιους συντελεστές να δουλέψουν στο πρότζεκτ. 

Όταν ο διάσημος από τα Fast & Furious σκηνοθέτης Justin Lin έφυγε από την ταινία, ο Juan Carlos Fresnadillo (Intruders) ήρθε να τον αντικαταστήσει, με τον Ryan Reynolds να παίρνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Μετά από έξι μήνες όμως αποχωρούν και οι δύο από το πρότζεκτ που αναζητά πλέον σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή.

Η Summit ψάχνει ακόμα τον ηθοποιό που θα πάρει τον ρόλο του Connor MacLeod, φαίνεται όμως πως το στούντιο βρήκε τον κατάλληλο σκηνοθέτη για την ταινία που έγραψαν οι Matt Holloway και Art Marcum και βρίσκεται πολύ κοντά σεναριακά στην original ταινία του 1986.

Αυτός σύμφωνα με το Deadline είναι ο υποψήφιος για όσκαρ ειδικός οπτικών εφέ Cedric Nicolas-Troyan που εντυπωσίασε το στούντιο με τις ιδέες που έχει για το Highlander 2.0 και την προετοιμασία που έκανε το προηγούμενο καλοκαίρι.

Ο Troyan, που θέλει να ξεκινήσουν τα γυρίσματα μέσα στην επόμενη χρονιά, έχει δουλέψει σαν ειδικός των οπτικών εφέ σε μεγάλες ταινίες όπως το The Ring και τις πρώτες ταινίες των Πειρατών της Καραϊβικής και σαν second unit director για την ταινία Snow White and the Huntsman αλλά και το επερχόμενο Maleficent της Disney

O Troyan όπως αναφέρει το Deadline είναι τεράστιος φαν της ταινίας Highlander και της τηλεοπτικής σειράς που προέκυψε από την original ταινία και θέλει να αποδώσει με ένα πιο μοντέρνο και σκληρό τρόπο την ιστορία και τις τεχνικές της πρώτης ταινίας. 

Θα ξαναπεράσει επίσης μαζί με ένα καινούργιο σεναριογράφο το σενάριο της ταινίας που θέλει να σέβεται τη μυθολογία που υπάρχει. 
Ο σκηνοθέτης δήλωσε τα εξής:

"Για μένα το πιο σημαντικό είναι η πρώτη ταινία αλλά πρέπει να παραδεχτώ πως υπάρχουν αρκετά καλά στοιχεία και στην τηλεοπτική σειρά. 
Υπάρχει εκείνο το σπάνιο κόνσεπτ που συνδυάζει στοιχεία από γουέστερν, ταξίδια στο χρόνο, φαντασία και δράση. 

Υπάρχουν θέματα και απαντήσεις που θα δώσουμε, κάτι που έκανε και η πρώτη ταινία. 
Ποιοi είναι αυτοί οι άνθρωποι με τα σπαθιά; 
Γιατί παλεύουν μεταξύ τους; 
Τι κερδίζει ο νικητής;"


Το κάστινγκ θα καθυστερήσει μέχρι το σενάριο να είναι 100% έτοιμο ενώ η παραγωγή θα ξεκινήσει γυρίσματα μέσα στο 2014. 


Το πλάνο είναι να βρουν όπως και στην πρώτη ταινία κάποιον άγνωστο/ανερχόμενο ηθοποιό τον οποίο θα προπονήσει κάποιος θρύλος, το ρόλο του οποίου στην πρώτη ταινία είχε ο Sean Connery.

Η επιλογή να πάνε με κάποιο άγνωστο ακόμα ηθοποιό νομίζω είναι και η καλύτερη για την ταινία που θα δούμε λογικά κάποια στιγμή το 2015-16 αν δεν υπάρχουν άλλες καθυστερήσεις.

Θέλετε να δείτε το reboot του Highlander;

Γιάννης Χατζόπουλος.