Header Ads

Το remake του Day of the Dead βρήκε σκηνοθέτη


Με την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το "The Walking Dead" το 2010 άνοιξε η όρεξη μικρών και μεγάλων στούντιο και πολλοί είναι αυτοί που θα θέλανε να βουτήξουν τα χέρια τους στο βάζο με το μέλι των αναστημένων νεκρών πάσης φύσεως. 

Προσθέστε και το γεγονός ότι η δημιουργία των ζόμπι δεν κοστίζει ιδιαίτερα, σε σχέση με άλλα πλάσματα, και έτσι τα τελευταία χρόνια έχουμε κάθε λογής απέθαντους.

Από το τραγικό Resident Evil: Retribution του 2012 και το πολύ καλό ParaNorman της ίδιας χρονιάς, στα σπιντάτα ζόμπια του World War Z φέτος αλλά και στα ρομαντικά του Warm Bodies.

Με δεδομένο λοιπόν ότι τα ζόμπι είναι στη μόδα και τα ριμέικ ταινιών τρόμου ξεπηδούν σαν μανιτάρια, ήταν αναπόφευκτο ότι όλο και κάποιο ριμέικ ταινίας με ζόμπι θα έκανε την εμφάνισή του αρκετά σύντομα.

Σύμφωνα με το Deadline.com το ριμέικ έμελλε τελικά να είναι αυτό του Day of the Dead του George Romero, με τους παραγωγούς του Texas Chainsaw 3D, Lati Grobman και Christa Campbell, να έχουν τα δικαιώματα, μόλις πέντε χρόνια μετά το τελευταίο κακό ριμέικ της ίδιας ταινίας από τον Steve Miner με την Mena Suvari.

Και αν τα ονόματα των παραγωγών δεν σας γεμίζουν το μάτι, αλλά παρόλα αυτά ελπίζετε, έρχεται αυτό του Mark Tonderai να δέσει το γλυκό. 


Είναι σημαντικό να κρατάμε ανοιχτό το μυαλό μας σε νέες εκδόσεις ταινιών τρόμου, ειδικά μετά το εκπληκτικά καλό ριμέικ του Zack Snyder στο Dawn of the Dead, αλλά η τοποθέτηση του Tonderai στην σκηνοθεσία είναι ένας γρήγορος τρόπος για να πεθάνει ο όποιος ενθουσιασμός.

Ο Tonderai είναι γνωστός για την ταινία τρόμου House at the End of the Street, μια κακή ταινία που το μόνο αξιοσημείωτο ήταν η Jennifer Lawrence στον πρωταγωνιστικό ρόλο, και τίποτα άλλο. 


Tο σενάριο γράφτηκε από τον Tonderai μαζί με τον πρωτάρη Lars Jacobson και οι εταιρίες που έχουν αναλάβει την παραγωγή είναι η Millenium Films και Campbell Grobman Films, με τα γυρίσματα να αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2014.

Η Millenium Films είναι η εταιρία που ανέλαβε και το προηγούμενο ριμέικ του Day of the Dead το 2008. 


Τότε η ταινία βγήκε απευθείας σε DVD και μάλλον τον ίδιο δρόμο φαίνεται ότι θα ακολουθήσει και αυτή, αλλά δεν πειράζει γιατί εμείς θα έχουμε πάντα το πρωτότυπο.

Κώστας Κίτσιος.