Header Ads

Όλες οι ξένες μικρού μήκους ταινίες του Horrorant Film Festival 'FRIGHT NIGHTS'


Με χαρά και υπερηφάνια ανακοινώνουμε το Διαγωνιστικό πρόγραμμα των Ξένων Ταινιών Μικρού Μήκους, που θα προβληθούν στο Horrorant Film Festival 'FRIGHT NIGHTS', μία πριν από κάθε μεγάλου Μήκους.
 

Περπατώντας Τις Νύχτες (Caminando Las Noches / Walking The Nights)
Mexico, 2012
    

Ο Julian είναι ένας νεαρός βρικόλακας που προσπαθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Όταν η Emma τον προσκαλέσει να περάσουν ένα βράδυ μαζί, εκείνος θα θελήσει να της αποκαλύψει το μυστικό του. Οι αναπάντεχες εκπλήξεις που επιφυλάσσει η πόλη του Μεξικό θα είναι μόνο η αρχή της περιπέτειας τους. Ένα απροσδόκητο γεγονός θα κάνει τον Julian να συνειδητοποιήσει πως κανείς δεν μπορεί να εναντιωθεί στα ένστικτα και τις ενορμήσεις του. Ούτε καν ο ίδιος.

Η Christina Esquerra -με την υποστήριξη του Centro de Capacitación Cinematográfica- συστήνει μια σκοτεινή μεταφυσική ιστορία που έρχεται σε ρήξη με τις ρομαντικές εκδοχές του βαμπριρισμού. 
Για την ταλαντούχα σκηνοθέτιδα, ο Julian δεν έχει άλλη επιλογή παρά να έρθει σε σύγκρουση με την νοσηρή «φύση» του που του επιτάσσει να τρέφεται από τις καρδιές άλλων ανθρώπων.

Σκηνοθεσία(Director): Cristina Esquerra
Σενάριο(Screenplay): Cristina Esquerra
Ηθοποιοί(Cast): Carlos Aragon, Lila Aviles, Adrian Ladron
Γλώσσα(Language): Ισπανικά (Spanish)
Διάρκεια(Duration): 26’


Η Αιματοβαμμένη Ιστορία Ενός Κοριτσιού (Contrafάbula  De Una Nina Disecada / Fable Of A Blood-Drained Girl)
Mexico, 2012
   

Τα γενέθλια της δεκαπεντάχρονης Gizelle έχουν φτάσει. Οι γονείς της θα οργανώσουν ένα κομψό οικογενειακό δείπνο για να γιορτάσουν το χαρμόσυνο γεγονός μαζί με κοντινούς φίλους και συγγενείς. Όταν η Gizelle αναγκαστεί να πάρει τον λόγο, θα διχαστεί ανάμεσα στο να αποκαλύψει ένα ζοφερό οικογενειακό μυστικό ή να αποκρύψει την αλήθεια για ακόμα μια φορά.

Αν ο Κυνόδοντας σας εντυπωσίασε, τότε το short του Alejandro Iglesias Mendizábal υπόσχεται να σας σοκάρει. 
Κλείνοντας το μάτι στο “Weird Greek Wave”, έρχεται με φόρα από το Μεξικό για να αναδείξει θέματα όπως την φρίκη της μικροαστικής ζωής, το αβάσταχτο βάρος των οικογενειακών μυστικών και το αναπόφευκτο της ενηλικίωσης.

Σκηνοθεσία(Director): Alejandro Iglesias Mendizábal
Σενάριο(Screenplay): Alejandro Iglesias Mendizábal
Ηθοποιοί(Cast): Meraqui Rodríguez, José Carlos Rodríguez, Virginia Araujo
Γλώσσα(Language): Ισπανικά(Spanish)
Διάρκεια(Duration): 25’


Μέσα Στο Τούνελ (Dentro Del Tunel / Into The Tunnel)
Spain, 2012
   

Ο Gregorio, ένα δεκάχρονο αγόρι, ταξιδεύει μαζί με τον πατερά του. Καθώς το τραίνο φτάνει σε ένα βαθύ και αχανές τούνελ, ο μικρός πρωταγωνιστής ανακαλύπτει ένα καινούργιο παιχνίδι για να περάσει την ώρα του. Σύντομα όμως, οι κανόνες του παιχνιδιού θα αλλάξουν και ο Gregorio θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα καλά κρυμμένο μυστικό.

Ο Sergio Roman γρήγορα μετατρέπει το βαγόνι σε ένα τρομακτικό και απομονωμένο μέρος και το Into The Tunnel σε ένα μεταφυσικό θρίλερ δωματίου. 
Όσο για τον Pol Fernandez που ερμηνεύει τον νεαρό ήρωα, ίσως να είναι η σημαντικότερη αποκάλυψη του section των short films του Horrorant Film Festival.

Σκηνοθεσία(Director): Sergio Roman
Σενάριο(Screenplay): Sergio Roman
Ηθοποιοί(Cast): Pol Fernandez, Jasp Sanpere
Γλώσσα(Language): Ισπανικά(Spanish)
Διάρκεια(Duration): 15’


Η Συνέντευξη (Job Interview)
Germany, 2013
   

Εκ πρώτης όψεως όλα φαίνεται να πηγαίνουν εξαιρετικά με την επαγγελματική συνέντευξη της Lisa. Η Marrie δείχνει να την έχει συμπαθήσει και η πρωταγωνίστρια μας ελπίζει πως αυτή την φορά θα τα καταφέρει να κλείσει την δουλειά των ονείρων της. Ωστόσο, οι ερωτήσεις σταδιακά αρχίζουν να ξεφεύγουν. Δεν θα περάσει πολύ ώρα πριν η Lisa συνειδητοποιήσει πως μια, φαινομενικά απλή, επαγγελματική συνέντευξη έχει βγει εκτός ελέγχου. 

Ένα έξυπνο ψυχολογικό θρίλερ από την Γερμανία που σχολιάζει με ευφάνταστο τρόπο τις σχέσεις εξουσίας και ματαίωσης.

Σκηνοθεσία(Director): Julia Walter
Σενάριο(Screenplay): Julia Walter
Ηθοποιοί(Cast): Stefanie von Poser, Sinikka Schubert, Christian Lex
Γλώσσα(Language): Γερμανικά(German)
Διάρκεια(Duration): 9.30’


Mr.Bear
U.S.Α/Spain, 2012
   

Λένε πως εάν δεν έχεις κάνει Χριστούγεννα στην Νέα Υόρκη, είναι σαν να μην έχεις κάνει καθόλου. Ο Steve πιθανότατα θα διαφωνούσε. Ταξιδεύοντας προς την πόλη που «ποτέ δεν κοιμάται» το αυτοκίνητο του παθαίνει βλάβη. Τυχαία, τότε γίνεται μάρτυρας μιας στυγνής δολοφονίας. Η μοίρα θα παίξει τα γνωστά της παιχνίδια και το προσώπου του Steve θα μπερδευτεί με αυτό του διασήμου εκτελεστή Mr.Bear. Πλέον, ο ήρωας μας δεν έχει άλλη επιλογή από το να ξεφορτωθεί κάποια πτώματα ή να καταλήξει και ο ίδιος νεκρός.

Αν η μαύρη κωμωδία γεννάται από την ανισότητα ανάμεσα στην προσπάθεια και το αποτέλεσμα, τότε το Mr.Bear είναι ο απροσδόκητος και τραγικός ορισμός της.

Σκηνοθεσία(Director): Andres Rosende
Σενάριο(Screenplay): Andres Rosende & Fritz Staudmyer
Ηθοποιοί(Cast): Dan Daily, John Henry Cox, James Holloway
Γλώσσα(Language): Αγγλικά (English)
Διάρκεια(Duration): 14’

 
Μην Κοιτάς Εκεί (No Mires Ahi - Don’t Look There)
Spain, 2013

Η Marta επιστρέφει στο πατρικό της για να περάσει μερικές μέρες με την μικρή της αδελφή. Η παράξενη συμπεριφορά του κοριτσιού και κάποιες δυσάρεστες οικογενειακές αναμνήσεις θα κινήσουν τις υποψίες της Marta πως το συγκεκριμένο σπίτι έχει στοιχειωθεί από μια μεταφυσική οντότητα.

Το No Mires Ahi είναι ένα αντισυμβατικό ghost-house θρίλερ που συνειδητά επιλέγει να σπάσει τα στεγανά των ταινιών του είδους. 
Οι ρεαλιστικοί χαρακτήρες και η μυστικιστική ατμόσφαιρα είναι οι δυο βασικοί άξονες που επιτρέπουν στο έργο του Daniel Romero να ισορροπήσει στην λεπτή γραμμή που διαχωρίζει την πραγματικότητα από το φανταστικό.

Σκηνοθεσία(Director): Daniel Romero
Σενάριο(Screenplay): Daniel Romero
Ηθοποιοί(Cast): Sandra Blázquez, Celine Peña, Maru Valdivielso
Γλώσσα(Language): Ισπανικά(Spanish)
Διάρκεια(Duration): 15’


Θα Επιστρέψω (Y Volvere - And I’ll Come Back)
Mexico, 2010


Η Aurora πέφτει θύμα απόπειρας δολοφονίας που είχε ενορχηστρώσει ο ίδιος της ο άντρας. Αφού επιβιώνει από τύχη, περισυλλέγεται από έναν ηλικιωμένο αγρότη με την βοήθεια του οποίου αναρρώνει. Η ανάμνηση του παραμορφωμένου μωρού της και ένα φτυάρι για όπλο είναι αρκετά για να σημάνουν την αρχή μιας ιστορίας εκδίκησης.

Όπως κάθε άξιος συνεχιστής του I Spit On Your Grave, έτσι και αυτό το πολυβραβευμένο μακάβριο “παραμύθι” υπόσχεται ακραία βία και γκροτέσκα στιγμιότυπα που θα έκαναν ακόμα και τον Robert Rodriguez να ανατριχιάσει.

Σκηνοθεσία(Director): Edgar Nito
Σενάριο(Screenplay): Alfredo Mendoza & Edgar Nito
Ηθοποιοί(Cast): Yaride Rizk, Guillermo Larrea, Antonio Monroi
Γλώσσα(Language): Ισπανικά(Spanish)
Διάρκεια(Duration): 22’


On/Off
France, 2013

Εκατοντάδες χιλιόμετρα χωρίζουν τον Αστροναύτη Meredith από τον πλανήτη Γη.
Απομακρυσμένος από το ανθρώπινο γένος και απομονωμένος από κάθε μορφή επαφής αποκτά μια εμμονοληπτική σχέση με ένα ηχογραφημένο μήνυμα. Σταδιακά, ο Meredith αντιλαμβάνεται πως δεν έχει άλλη επιλογή απ’το να αποκωδικοποιήσει το αινιγματικό περιεχόμενο του μηνύματος και να διατηρήσει αυτά ακριβώς που τον καταστούν άνθρωπο.
    
Όπως προδίδει ο τίτλος του, το On/Off στηρίζεται στις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της ανθρώπινης ύπαρξης. 
Ωστόσο, ταυτόχρονα λειτούργει και σαν τον συνδετικό κρίκο που ενώνει τους τρομακτικούς προβληματισμούς του Kubrick με τους sci-fi νεωτερισμούς του Cuaron και του Gravity.

Σκηνοθεσία(Director): Thierry Lorenzi
Σενάριο(Screenplay): Thierry Lorenzi
Ηθοποιοί(Cast): Carole Brana, Arben Bajraktaraj
Γλώσσα(Language): Γαλλικά(French)
Διάρκεια(Duration): 12’


28
Italy, 2013

Ένας ψυχαναγκαστικός εργάτης λαμβάνει έναν φάκελο που τον προϊδεάζει για τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν. 
Πεπεισμένος πλέον ότι παρακολουθείται από έναν μανιακό δολοφόνο, που σκορπά τον τρόμο στην μικρή πόλη που κατοικεί, ο ψυχωτικός πρωταγωνιστής θα αποφασίσει να κλειστεί στο σπίτι του και να ενδώσει σε ένα ύστατο παιχνίδι επιβίωσης.
    
Με άρωμα από Ιταλία, το 28 συστήνεται ως ένα διεστραμμένα στυλιζαρισμένο short-film που επιθυμεί να μας υπενθυμίσει γιατί αγαπάμε τόσο πολύ τα home-invasion θρίλερ.
Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Johan Florez θα βρίσκεται μαζί μας για να παρουσιάσει την ταινία του.

Σκηνοθεσία(Director): Johan Florez
Σενάριο(Screenplay): Johan Florez & Karin Freschi
Ηθοποιοί(Cast): Gianfranco Marsili, Claudia Castaneda
Γλώσσα(Language): Ιταλικά(Italian)
Διάρκεια(Duration): -


Πλεγμα (Nexo)
Spain, 2012

Για τον Φραν και τη Μάρθα, η σύνδεση δύο μακρινών χώρων μπορεί να είναι δύσκολα αποδεκτή.
...Ακόμα και με τη βοήθεια του καινούργιου κινητού τηλεφώνου τους.

Ένα βραβευμένο mind-wrap από την Ισπανία για τη σχετικότητα του χώρου και του χρόνου, αλλά και τις μελλοντικές εφαρμογές  των κινητών μας.

Σκηνοθεσία(Director): Joaquin Alvarez, Abraham Mestre
Σενάριο(Screenplay): Joaquin Alvarez, Abraham Mestre
Ηθοποιοί(Cast): Carmen Salinas, Vncenc Miralles, Abraham Mestre
Γλώσσα(Language): Ισπανικά(Spanish)
Διάρκεια(Duration): 9’


Ο Εκτροφέας (The Breeder)
Malta, 2013

Το ότι το αυτόματο μηχάνημα δεν δεχόταν χαρτονομίσματα, παρά μόνο “ψιλά”, θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως ο πρώτος οιωνός της τρομακτικής ατυχίας που χαρακτήριζε τον νεαρό άντρα. Ένα γκαράζ στην απέναντι μεριά του απομακρυσμένου δρόμου ίσως θα μπορούσε να τον εξυπηρετήσει. Ταυτόχρονα, μια επίσκεψη στο συγκεκριμένο μέρος θα μπορούσε να σημάνει και το τέλος της σύντομης ζωής του.

Το άπλετο gore, η ακραία βία και η σαδιστική διάθεση είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά που καταστούν το The Breeder ως μια από τις πιο “επικίνδυνες” επιλογές του Horrorant Film Festival.
    

Σκηνοθεσία(Director): Patrick Vella
Σενάριο(Screenplay): Patrick Vella
Ηθοποιοί(Cast): Patrick Vella, Brandon Terribile, Glenn Mercieca
Γλώσσα(Language): Maltese(Μαλτέζικα)
Διάρκεια(Duration): 10’


Η Ιστορία των Κατοίκων ενός Τοίχου (The Tale Of The Wall Habitants)
Serbia, 2012

Σε έναν φανταστικό κόσμο, όχι τόσο διαφορετικό από τον δικό μας, οι πόρτες και τα παράθυρα βρίσκονται σε μια διαρκή διαμάχη. Ζητήματα όπως η χρηστικότητα και η θέση που λαμβάνουν στον εκάστοτε τοίχο έχουν καθοριστική σημασία και ένα λάθος αρκεί για να ξεκινήσει κανονικός πόλεμος.


Από τον συμβολισμό μέχρι τον γνήσιο σουρεαλισμό υπάρχει μεγάλη απόσταση. 
Μια απόσταση την οποία, το βραβευμένο και αναγνωρισμένο, The Tale Of The Wall Habitants διανύει με επιτυχία.

Σκηνοθεσία(Director): Andrej Boka
Σενάριο(Screenplay): Andrej Boka
Ηθοποιοί(Cast): Minja Pekovic, Paul Ewing, Tara Kovacevic
Γλώσσα(Language): Αγγλικά (English)
Διάρκεια (Duration): 16’

Θα ακολουθήσει ανακοίνωση για τις ελληνικές Ταινίες Μικρού Μήκους, καθώς και για τις Μεγάλου Μήκους.