Header Ads

HORRORANT FILM FESTIVAL 'FRIGHT NIGHTS' Preview ημέρα 5η!



Η πέμπτη ημέρα του HORRORANT FILM FESTIVAL 'FRIGHT NIGHTS', ήρθε και έχει ταινίες γεμάτες αίμα, στοιχειώματα και πολύ καλτίλα!!!

Το gore ώρα δεν κοιτά σ' αυτό το φεστιβάλ και μπαίνουμε δυνατά στην πρώτη προβολή της ημέρας, στις 6.00, με το προερχόμενο από Μάλτα short, 'Ο Εκτροφέας - The Breeder'.

Σε σκηνοθεσία Patrick Vella, αυτό το σαδιστικό, με ακραία βία και άπλετο gore, φιλμάκι θα μπορούσε να είναι η πιο "επικίνδυνη" επιλογή του Horrorant Film Festival, αν δεν υπήρχε το feature που το ακολουθεί.



Ο λόγος φυσικά για το "Θανατομόρφωση - Thanatomorphose" του Eric Falardeau, που δεν μασάει σε τίποτα και κάνει άγρια "διείσδυση" στο γεμάτο σημάδια σήψης σώμα της πρωταγωνίστριας του. 

Ένα extreme body horror στα χνάρια του David Cronenberg, που μας παρουσιάζει μία τρομακτική και εν μέσω σεξ, κάθοδο προς τον θάνατο.



Το ghost-house short θρίλερ 'Μην Κοιτάς Εκεί - No Mires Ahi', κάνει την αρχή στις προβολές των 8.00 και αν είναι κάτι που ξέρουν να κάνουν καλά οι Ισπανόφωνοι κινηματογραφιστές, είναι να μας τρομάζουν. 

Σε σκηνοθεσία Daniel Romero, το φιλμ σπάει τα στεγανά των ταινιών του είδους, διαθέτει ρεαλιστικούς χαρακτήρες και μυστικιστική ατμόσφαιρα.



Όπως το short, έτσι και το feature των 8.00 είναι Ευρωπαϊκής προέλευσης και παραμένει στο χώρο των πνευμάτων, μόνο που σ' αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει ο περιορισμός του σπιτιού, αλλά ένα περίεργο road movie.

'Μόνος ...Σχεδόν - Seuls a Bord' ο τίτλος του, σε σκηνοθεσία του Βέλγου Jean-Francois Guay, που θα παρευρεθεί στο φεστιβάλ για την παρουσίαση της horror-dark comedy ταινίας του.



Όσον αφορά το κλείσιμο της 5ης ημέρας του HORRORANT FILM FESTIVAL 'FRIGHT NIGHTS', με τις προβολές των 10.30, έχουμε και εδώ Ελληνικό χρώμα με τον 'Ημιτελή Παράδεισο - Half-Board Heaven' του Γιώργου Κτιστίκη, με τον Γιώργο Κιμούλη και τον Αλέξανδρο Λογοθέτη στο καστ, αλλά και στην αίθουσα του ODEON ΟΠΕΡΑ 1 για να παρουσιάσουν την ταινία και να απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού.

Μια πράξη εκδίκησης, τέλεια σχεδιασμένη, έχοντας όμως και το αντίστοιχο τίμημα, το 'Ημιτελής Παράδεισος - Half-Board Heaven' είναι ένα θρίλερ δωματίου που στηρίζεται στις δυνατές ερμηνείες και στους σκληρούς διαλόγους.



Για το τελευταίο feature της ημέρας τα λόγια είναι περιττά, μιας και ο συνδυασμός ζόμπι και Danny Trejo, στο Zombie Hunter του Kevin King, είναι τέλειος για μια αλά grindhouse καλτίλα, με τον ιερέα Trejo να προστατεύει strippers και να πετσοκόβει ζόμπι!



Η πέμπτη ημέρα του HORRORANT FILM FESTIVAL 'FRIGHT NIGHTS' έφτασε και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ODEON ΟΠΕΡΑ 1



Κώστας Κίτσιος.