Header Ads

Ο σκηνοθέτης του Gravity κοντά στο prequel του θρυλικού The Shining;


Αν είναι ένα πράγμα που ποτέ δε χώνεψα στο σινεμά τρόμου, είναι η απίστευτη μανία με τα sequels. 

Καταλαβαίνω, πως πια αποτελεί παράδοση στο χώρο, αλλά εξακολουθεί να με ενοχλεί η λογική που ακολουθεί την παράδοση. 
Αυτή, που περισσότερο έχει να κάνει με την οικονομική πλευρά του πράγματος, παρά με την καλλιτεχνική.

Ακόμη περισσότερο με ενοχλεί να διαβάζω για remakes ή sequels ή prequels, ταινιών που πραγματικά αγαπώ και που με την υποκειμενική μου ματιά, θεωρώ πως δε χρειάζονται καμία απολύτως προσθήκη στο σύμπαν τους.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και το The Shining του μεγάλου Stanley Kubrick, για το οποίο η Warner Bros. ετοιμάζει ένα prequel, με τίτλο The Overlook Hotel

To project ήταν στον πάγο εδώ και ένα χρόνο περίπου, αλλά τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν φήμες, για το ποιος θα σκηνοθετήσει την ταινία. 

Σύμφωνα με αυτές, λοιπόν, η Warner Bros. έχει προτείνει στον Alfonso Cuaron του υπερεκτιμημένου Gravity και του καταπληκτικού Children of Men, τη σκηνοθεσία. 

Ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί αν όντως θα αναλάβει την ταινία, καθώς έχει πολλά projects που τρέχουν, αλλά αν τελικά δεχτεί θα είναι σίγουρα μια καλή είδηση, όσον αφορά στις προσδοκίες για την ταινία.

Το φιλμ  θα εστιάσει στην ιστορία του ξενοδοχείου, πριν πάει εκεί ως φύλακας ο Jack Torrance με την οικογένεια του, και βυθιστεί στην παράνοια, χωρίς να είναι κάτι άλλο γνωστό, για την ώρα. 

Το σενάριο έχει αναλάβει ο Glen Mazzara (The Walking Dead), ένα ακόμη καλό νέο, που δίνει προοπτικές στην ταινία.

Ελπίζω και εύχομαι πως η νέα ταινία θα σεβαστεί το σύμπαν του The Shining και δε θα ασελγήσει πάνω στο αριστούργημα που δημιούργησε ο Kubrick.

Κώστας Φαρόπουλος.