Header Ads

When Animals Dream trailer: Το Δανέζικο horror που εντυπωσίασε στις Κάννες


Κυκλοφόρησε, στα πλαίσια του φεστιβάλ των Καννών το πρώτο trailer της δανέζικης ταινίας τρόμου Nar Dyret Drommer (When Animals Dream), σε σκηνοθεσία Jonas Arnby

Η Marie είναι ένα όμορφο και μοναχικό 16χρονο κορίτσι, που ζεί σε ένα απομονωμένο χωριό ενός νησιού, έξω από τη δυτική ακτή της Δανίας. 

Η μητέρα της Marie είναι σοβαρά άρρωστη, διανοητικά απούσα και δεμένη σε αναπηρικό καροτσάκι. 
Ο Thor, είναι ο πατέρας της Marie και έχει ένα μικρό μπακάλικο, προσπαθώντας να κάνει τη ζωή της οικογένειας του όσο πιο φυσιολογική γίνεται. 

Αν και με μια πρώτη ματιά όλα φαίνονται εντάξει, η Marie πιστεύει ότι ο πατέρας της δεν της λέει όλη την αλήθεια για την ασθένεια της μητέρας της...

Οι πρώτες -εξαιρετικές- κριτικές μιλούν για ένα φιλμ που είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή ταινία τρόμου. 

Δυνατά μελαγχολικά τοπία, καλή ατμόσφαιρα, ρεαλισμός και μια Sonja Suhl που έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές για την ερμηνεία της, είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που εντυπωσίασαν τους κριτικούς στο Φεστιβάλ των Καννών, στην πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια τους Jonas Arnby.

Το θέμα του λυκανθρώπου χρησιμοποιείται για ακόμα μια φορά μεταφορικά, με σκοπό να αναδειχθεί η καταπίεση που μπορεί να υποστεί μια γυναίκα, μέσα σε μια κλειστή κοινωνία, όταν αποφασίσει να βαδίσει στα δικά της ανεξάρτητα μονοπάτια.

Το σενάριο είναι του Rasmus Birch, σε παραγωγή της Alphaville Pictures, με το καστ να αποτελείται από τους: Sonia Suhl, Lars Mikkelsen, Jakob Oftebro, Sonja Richter, Gustav Dyekjær Giese, Stig Hoffmeyer, Benjamin Boe Rasmussen, Tina Gylling και Mads Riisom.

Η κινηματογραφική πρεμιέρα του Nar Dyret Drommer (When Animals Dream) θα γίνει στην Δανία στις 31 Ιουλίου.

Κώστας Κίτσιος.