Header Ads

Το Audition του Takashi Miike είναι το επόμενο αποτυχημένο remake του Hollywood!


Μία ακόμη ταινία σταθμός του ασιατικού κινηματογράφου ετοιμάζεται να περάσει από τον "χασάπη" που ακούει στο όνομα αμερικάνικα στούντιο και η σφαγή διάσημων ξενόγλωσσων ταινιών συνεχίζεται ακάθεκτη.

Ο λόγος για το Audition του Takashi Miike, το οποίο έχει βρει ήδη σκηνοθέτη/σεναριογράφο και ακούει στο όνομα Richard Gray

Με λίγα λόγια, ρίχνουμε άδεια (και στη φτήνια) μπας και τσιμπήσουμε καμιά έκπληξη. 

Τη θέση του παραγωγού έχει αναλάβει ο Mario Kassar (Terminator 2, Terminator 3, Terminator Salvation και Rambo 1, 2, 3).

Tο Audition, που κυκλοφόρησε το 1999, είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Ryu Murakami, και μιλάει για έναν άνδρα του οποίου η γυναίκα πεθαίνει και προσπαθώντας να βρει μια νέα και καλύτερη σύζυγο, αποφασίζει δήθεν να οργανώσει μια οντισιόν για μια τηλεοπτική εκπομπή. 

Όταν τελικά διαλέξει το μελλοντικό του ταίρι, μια μπαλαρίνα με μυστήριο παρελθόν, με τρόμο θα συνειδητοποιήσει πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και πίσω από το όμορφο πρόσωπο της, κρύβεται η τρέλα και η παράνοια.

Ακόμη δεν ξέρουμε ποιοι ηθοποιοί θα αναγκαστούν να πάρουν μέρος σε ένα ριμέικ που μπορεί να τονίζεται από τους δημιουργούς ότι δεν θα έχει σχέση με την ταινία του Miike, και θα βασίζεται περισσότερο στο μυθιστόρημα του Murakami, αλλά το αποτέλεσμα φωνάζει από τώρα αποτυχία.

Κώστας Κίτσιος.