Header Ads

DVD Stories: Αύγουστος 2014


Τα DVD Stories προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στην ξηρασία του μεσογειακού καλοκαιριού.

Cry of a Prostitute (1974)

Σε σκηνοθεσία Andrea Bianchi [Le notti del terrore (1981)] αυτό το βαρετό δράμα (χαρακτήρων τολμώ να πω), με πρωταγωνιστές τον νταή Henry Silva [Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999)] και την σέξι Barbara Bouchet [Non si sevizia un paperino (1972)].

Αν διαβάσετε κάποια κριτική ίσως να θέλετε να το δείτε επειδή έχει τη δυνατότητα να φαίνεται καλό στο χαρτί (πόσο βαρετά να περιγράψεις μία σκηνή βιασμού επάνω σε ένα κουφάρι ζώου;), και αν δείτε κάποιο trailer πάλι μπορεί να ψηθείτε να το δείτε διότι έχει αρκετές σκηνές (βίας κυρίως) που μπορούν να χτίσουν ένα εντυπωσιακό διαφημιστικό σποτ, αλλά θα επιμείνω: μην ξεγελαστείτε.

Το R1 DVD που αγόρασα παρουσιάζει μία άθλια κόπια της ταινίας, και δεν διαθέτει πρόσθετες παροχές. 


Ακόμα κλαίω τα λεφτά μου και την ώρα που σπατάλησα.


Amsterdamned (1988)

Κατά κανόνα, για να γίνει μια ταινία κομμάτι της συλλογής μου θα πρέπει να κεντρίσει το ενδιαφέρον μου η σύνοψη της, ή να έχω εμμονή με κάποιον εκ των συντελεστών της (π.χ. σκηνοθέτη ή ηθοποιό). 

Το Amsterdamned (1988) ανήκει σε μία άλλη κατηγορία-εξαίρεση, αυτή των φιλμ που έχουν τόσο τέλειο τίτλο, που πρέπει να τα αποκτήσω. 
Και έτσι έγινε.

Πρόκειται για ένα slasher, στο οποίο κάποιος ή κάτι υποβρύχιο τρομοκρατεί το Άμστερνταμ με τις στυγερές δολοφονίες του. 


Είναι πολύ συμβατικό για τους φαν του exploitation (αν εξαιρέσουμε τη σκηνή ανθολογίας στην οποία μία δολοφονημένη ιερόδουλη κρέμεται ανάποδα από ένα γιοφύρι και την χτυπά μια βάρκα γεμάτη παιδάκια), και πολύ άγριο για τους φαν των ανάλογων mainstream ταινιών, οπότε μάλλον δεν θα αρέσει σε πολλούς.

Αλλά, διαθέτει μια σεκάνς καταδίωξης με βάρκες στα λιμανάκια του Άμστερνταμ, που με τα πολύ επικίνδυνα stunts της θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό! 

Είναι κρίμα που οι σημερινοί παραγωγοί, με τις health & safety εμμονές τους, δεν θα καταφέρουν ποτέ να γυρίσουν κάτι εξίσου εντυπωσιακό.

Το PAL DVD που αγόρασα παρουσιάζει την ταινία σε 16x9 Widescreen, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε "Making of" (με τον σκηνοθέτη Dick Maas), μερικά theatrical trailers από διάφορα territories, Photo Gallery, και περαιτέρω trailer της εταιρίας διανομής.


Χρήστος Μουρούκης.