Header Ads

DVD Stories: Σεπτέμβριος 2014


Τα DVD Stories Σεπτεμβρίου 2014, είναι αφιερωμένα στον αγαπημένο μου σκηνοθέτη Jess Franco, ο οποίος ξεκίνησε το κίνημα του Ισπανικού τρόμου με το The Awful Dr. Orlof (1962). 

Εδώ θα ρίξουμε μία ματιά σε τρεις R2 ευρωπαϊκές κυκλοφορίες ταινιών του που πρότινος δεν είχα δει. 
Όλες τους είναι στα Γερμανικά, αλλά διαθέτουν επιλογή Αγγλικών υποτίτλων.

Robinson und seine wilden Sklavinnen (1972)

Ο ήρωας του τίτλου [ο Yehuda Barkan], απηύδησε από τη πεθερά του [η Irene D'Astrea], τη γυναίκα του, και τη δουλειά του [στο φαρμακείο του Herbert Weissbach]. 

Έτσι αποφασίζει να πάει στο εξωτικό νησί των ονείρων του όπου θα γνωρίσει γυναίκες με απίστευτα κορμιά. 

Ο πρωταγωνιστής αιχμαλωτίζεται από τον Yakube [ο Howard Vernon που παίζει έναν ιθαγενή με makeup, τον οποίο λίγο πριν είδαμε στον ρόλο πορνό-στάρ χωρίς makeup], και το ίδιο παθαίνει και ο Paul Muller.

Ιδού μια σεξοκωμωδία του σκηνοθέτη Jess Franco που (παρά τα άφθονα γεμάτα ενδιαφέρον πλάνα) δεν λειτουργεί, καθώς μπορεί οι γυναίκες να είναι καυτές, αλλά τα αστεία είναι κρύα. 


Είμαστε πάντως τυχεροί και μόνο που βρέθηκε μία γερμανική εταιρία να κυκλοφορήσει αυτή τη ταινία σε DVD.

Το εν λόγω διπλό DVD προσφέρει δύο βερσιόν της ταινίας (είδα μόνο τη μια διότι η άλλη δεν διέθετε υπότιτλους). 

Στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε trailer, και μια εκτενή συνέντευξη με τον auteur. 

Ακόμη θα βρείτε ένα βιβλιαράκι με πολλές φωτογραφίες, και κείμενο που δυστυχώς είναι στα Γερμανικά.


Mondo Erotico (1976)

Μια τηλεπαρουσιάστρια της κακιάς ώρας, μας ενημερώνει πως θα δούμε μια σειρά από σκετς με ερωτικές συμπεριφορές: λεσβιακό, διαφυλετικό, σαδομαζοχιστικό, αυνανιστικό, και πάει λέγοντας.

Ενώ λατρεύω τα Shockumentaries ή αλλιώς Mondo, το συγκεκριμένο δεν μου άρεσε, κυρίως γιατί οι καλλονές που περίμενα να δω σε ένα έργο του Jess Franco, έμοιαζαν με φθηνά εκδιδόμενες γυναίκες. Το πιο ενδιαφέρον σημείο ήταν τα πλάνα της 42ης Λεωφόρου της Νέας Υόρκης.

Μάλιστα, στο τέλος η παρουσιάστρια μας λέει πως ελπίζει να μας καύλωσε, όπως άλλωστε καύλωσε και η ίδια, αλλά και τις καλύτερες διαθέσεις να έχει κάποιος είναι αδύνατο να φτιαχτεί με αυτό το φιλμ. Είναι ωστόσο ένα από τα πολλά έργα που έκανε ο Jess Franco, με τον άλλο θρύλο του Ευρωπαϊκού Exploitation, τον Erwin Dietrich, και αυτό από μόνο του έχει κάποια αξία.

Αυτό το έργο είναι γνωστότερο με τον αρχικό του τίτλο, In 80 Betten um die Welt, και δεν θα πρέπει να το μπερδεύετε με το Mondo Erotico (1973) του σκηνοθέτη Filippo Walter Ratti, ή το Mondo Erotico (1977) του σκηνοθέτη Bruno Mattei.

Το DVD παρουσιάζει την ταινία σε aspect ratio 1.78:1 16:9, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε το βίντεο "Eric im Nachtverkehr" (στο οποίο ο Eric Falk λέει ένα σωρό σεξιστικές μπούρδες), μια ηχητική συνέντευξη του Jess Franco, Photo gallery, και Trailers.



Weiße Haut und schwarze Schenkel (1976)

Εδώ έχουμε να κάνουμε με άλλη μια σειρά από ερωτικά σκετς, που περιλαμβάνουν λεσβιακό, σαδομαζοχιστικό, και διαφυλετικό (οι δύο μαύρες πρωταγωνίστριες κάνουν σεξ με λευκούς και λευκές).

Η πιο ενδιαφέρουσα σκηνή του έργου είναι αυτή στην οποία ο Eric Falk υποδύεται έναν υπνωτιστή ψυχολόγο και αποπλανεί μια κοπέλα, μα ως τότε θα έχετε λογικά ήδη κοιμηθεί (το σενάριο εδώ υπνωτίζει πιο αποτελεσματικά).

Είναι ωστόσο ένα από τα πολλά έργα που έκανε ο Jess Franco, με τον άλλο θρύλο του Ευρωπαϊκού Exploitation, τον Erwin Dietrich, και αυτό από μόνο του έχει κάποια αξία. 

Αν όχι, απολαύστε τα καυτά κορμιά που διαθέτει.

Το DVD παρουσιάζει την ταινία σε δύο εκδοχές (τις είδα και τις δύο), αμφότερες σε aspect ratio 1.78:1 16:9, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε το βίντεο "Eric im Nachtverkehr" (στο οποίο ο Eric Falk λέει ένα σωρό σεξιστικές μπούρδες), Photo gallery, και Trailers.


Χρήστος Μουρούκης.