Header Ads

The Walking Dead: Season 4 box-set: 5 disc review


Υπάρχουν αμέτρητες κριτικές του Walking Dead εκεί έξω, που ξεκινάνε με μια μικρή σύνοψη του πως τα ζόμπι γίνανε και πάλι κομμάτι της pop-culture. 

Όμως επειδή εσείς είστε αναγνώστες του Horrorant, δεν έχει κανένα νόημα μια τέτοια αναδρομή, και έτσι περνάμε κατευθείαν στο «ψητό».

Η τέταρτη σεζόν βρίσκει το γκρουπ των επιζώντων που ακολουθεί η σειρά στο πιο έξυπνο καταφύγιο που θα μπορούσαν να βρουν, τη φυλακή, εκεί δηλαδή που είχαμε μείνει στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς. 


Όμως σύντομα οι συνθήκες (που πάντα σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν την πορεία σε αυτή τη σειρά) θα φέρουν τα πράγματα έτσι που θα αναγκάσουν τους πρωταγωνιστές (βετεράνους και νέους) να εγκαταλείψουν το μέρος.

Το επεισόδιο 30 Days without an Accident διαθέτει μια συγκλονιστική ιστορία στην οποία ο Rick (Andrew Lincoln) γνωρίζει μια απελπισμένη κοπέλα (Kerry Condon) που τον παρακαλά να την δεχτεί στο camp του. 


Το επεισόδιο Indifference με το ζευγάρι χίπηδων θα σας καταρρακώσει. 
Στο επεισόδιο Live Bait ο Governor (David Morrissey) δείχνει ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο όταν συναντά τις πανέμορφες αδερφές Tara (Alanna Masterson) και Lilly (Audrey Marie Anderson), και αυτό είναι ένα επίτευγμα του story-telling του franchise, καθώς προηγουμένως ο «κακός» ήταν μονότονα «κακός». 

Το επεισόδιο The Grove είναι ότι σκληρότερο έχει παιχτεί ποτέ στην αμερικάνικη τηλεόραση, και διαθέτει επίσης μια συγκλονιστική ερμηνεία από την Brighton Sharbino, που είναι κατά τη γνώμη μου η σπουδαιότερη ανερχόμενη ηθοποιός. 

Η σεζόν κλείνει με το επεισόδιο A, το οποίο προσφέρει ένα εξαιρετικό (προσωρινό) φινάλε του οποίου τα τελευταία πλάνα είναι ιδανικά, φέρνουν τη μυθοπλασία και την πορεία των χαρακτήρων σε ολοκληρωμένο κύκλο, και με κάνανε να ανυπομονώ για τη Season 5.

Είμαι περιστασιακός αναγνώστης κόμιξ, και έτσι δεν είμαι up-to-date με τα Walking Dead, αλλά πριν από πολύ καιρό αγόρασα και διάβασα τα πρώτα δύο Compendium που περιέχουν όλα τα πρώτα τεύχη. 


Μου άρεσαν, αλλά βρίσκω τη σειρά πιο γοητευτική από το source material. 
Έχω ενστάσεις με την υπερβολική χρήση CGI στις gore σκηνές, αλλά καταλαβαίνω και το επιχείρημα που λέει πως δεν μπορούν πάντα να γίνονται όλα με practical effects λόγω έλλειψης χρόνου και budget.

Το 5-disc set Blu-ray που αγόρασα παρουσιάζει όλα τα επεισόδια σε Widescreen 1.78:1 1080p, και μερικά από αυτά διαθέτουν audio commentaries, και μερικά είναι και Extended. 


Στις πρόσθετες παροχές (που διαρκούν περισσότερες από τρεις ώρες – χρόνο να έχετε, γιατί είναι απολαυστικές) θα βρείτε τα βίντεο Inside The Walking Dead (ένα για κάθε επεισόδιο, και δυστυχώς δεν υπάρχει “play all” επιλογή), The Making of The Walking Dead (ένα για κάθε επεισόδιο, και δυστυχώς δεν υπάρχει “play all” επιλογή), Society, Science & Survival (αυτό αφορά το Online College Course που δημιουργήθηκε με βάση τη σειρά), Drawing Inspiration, Herschel, The Governor is Back, Inside KNB EFX, και A Journey back to Brutality.

Χρήστος Μουρούκης.