Header Ads

First wave of films for 2nd Horrorant Film Festival 'FRIGHT NIGHTS'



Μετά την αναγνωριστική πρώτη χρονιά, το 2ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών τρόμου, Horrorant Film FestivalFRIGHT NIGHTS, έρχεται πιο δυναμικό και πιο φιλόδοξο για να δώσει μια διασκεδαστικά τρομακτική διάσταση στις νύχτες …ελπίδας που ζούμε

 Ο θεσμός που από την πρώτη κιόλας χρονιά έγινε το talk of the town στα κινηματογραφικά δρώμενα, θα ταξιδέψει και πάλι σε ολόκληρη τη χώρα, μετά την Αθήνα.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 12 Μαρτίου μέχρι την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις δύο αίθουσες του κινηματογράφου ΑΘΗΝΑΙΟΝ (Βασ. Σοφίας 124, ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι).

Οι προβολές θα είναι 6 καθημερινά και σε κάθε μία θα προβάλλεται μία μικρού μήκους ταινία πριν το κύριο φιλμ.

Τα εισιτήρια είναι τα χαμηλότερα για τέτοιου είδους event:
Απλό 6€,  Ημερήσιο 10€,  Full Pass  50€  για την Αθήνα,


Στόχος του Horrorant Film FestivalFRIGHT NIGHTS’ είναι να γίνει ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του είδους στην Ευρώπη.

Ειδικά φέτος, το πρόγραμμα είναι εμπλουτισμένο με θεματικά αφιερώματα, συνεργασίες με ξένα φεστιβάλ της Ευρώπης και άλλα events.

Πιο συγκεκριμένα:

- Αφιέρωμα στα θρυλικά monster movies της Universal, σε συνεργασία με το αμερικάνικο studio και την UIP.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τρία από τα ιστορικά monsters που έγραψαν ιστορία θα προβληθούν σε εξαιρετική εικόνα και ήχο!

Frankenstein (1931), Dracula (1931), The Mummy (1932



-  Αφιέρωμα στον Γαλλικό τρόμο, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και την Audio Visual.
Xavier Gens, Pascal Laugier, Georges Franju και άλλοι δημιουργοί που σημάδεψαν την κινηματογραφική ιστορία τρόμου …στα Γαλλικά, με 5 ταινίες μεταξύ των οποίων:


Frontiere(s) (2007), Μάτια Χωρίς Πρόσωπο (1960)



- Για πρώτη φορά στην Ευρώπη, δύο φεστιβάλ τρόμου συνεργάζονται και ανταλλάσουν ταινίες σε ειδική ενότητα.
Το σπουδαίο φεστιβάλ ‘Night Visions’ της Φινλανδίας θα δώσει το παρόν στην Ελλάδα με δύο ολοκαίνουργιες παραγωγές εκ Σουηδίας και ένα επίσης Σκανδιναβικό classic!


  
 -  Το HFF FRIGHT NIGHTS είναι εξ αρχής αφιερωμένο στις καινούργιες παραγωγές ταινιών τρόμου από ολόκληρο τον κόσμο.
Αυτό ακριβώς το γεγονός το έχει κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή στον χώρο του παγκόσμιου σινεμά τρόμου.
Φέτος το διαγωνιστικό τμήμα έχει πάνω από 20 ταινίες παραγωγής 2014-2015, πολλές εξ αυτών σε πρώτη Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Πρεμιέρα!

-        Anger of the Dead του Francesko Picone.
Η νέα ταινία του Uwe Boll, ένα zombie road movie όπου μια γυναίκα και δύο άντρες προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα κόσμο ρημαγμένο από τον ιό που ανασταίνει τους νεκρούς.  
Για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

-        Awaiting του Mark Murphy.
Ένα δυνατό και ακραίο θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Tony Curran (Gladiator, Underworld: Evolution κλπ).
Σε 2η Παγκόσμια προβολή


-        Το HFF FRIGHT NIGHTS αγαπά τον Ασιατικό τρόμο. Φέτος εξασφαλίσαμε δύο εξαιρετικές παραγωγές από τη συμπαθή κινηματογραφικά ήπειρο, σε Πανευρωπαϊκές πρεμιέρες:

- Alone του Bhushan Patel.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία mainstream ταινία τρόμου από την Ινδία (ξεκίνησε σε ευρεία διανομή στη χώρα της στις 16 Ιανουαρίου και συνεχίζει και παίζεται ως και τώρα).
Μια μεγάλη επιτυχία από το Bollywood που θα σας αφήσει …άφωνους!

-        Chung Cu του Van M. Pham.
Επίσης για πρώτη φορά στη χώρα μας, σε Ευρωπαϊκή πρώτη, η ταινία τρόμου από το Βιετνάμ που έφτασε μέχρι την Αμερική και ήδη προγραμματίζεται η διανομή της εκεί!

  
Δε λείπουν φυσικά και οι πιο mainstream και ήδη αναγνωρισμένες ταινίες του είδους, που κέρδισαν βραβεία και εντυπώσεις στα άλλα μεγάλα φεστιβάλ του χώρου και που αναμένονται με μεγάλη ανυπομονησία από τους φίλους του σινεμά γενικά:

- Horsehead του Romain Basset.
Το Γαλλικό artistic θρίλερ που συζητιέται ήδη παντού χάρη στο καλλιτεχνικό του ύφος και την προφανή επιρροή από το Suspiria του Dario Argento.

- Starry Eyes των Kevin Kolsch και Dennis Widmyer
Πολυβραβευμένο και με συμμετοχές στο Fantasia, Sitges και SXSW, μια τρομακτική ματιά στο Hollywood και την επιθυμία για δόξα από νεαρές starlet.

- Late Phases του Adrian Garcia Bogliano
Με δύο βραβεία στο Toronto After Dark, συμμετοχές στα Fantasia και SXSW και διανομή στις αμερικάνικες αίθουσες, ο δραματικός τρόμος στα καλύτερά του.

Horsehead


- Όπως κάθε χρόνο, στο φεστιβάλ θα κάνουν πρεμιέρα και σπουδαίες ταινίες που θα προβληθούν στους ελληνικούς κινηματογράφους αργότερα:

- Lurk του Βασίλη Κατσίκη.
Η τελική μορφή του ψυχολογικού θρίλερ του έλληνα σκηνοθέτη, με διεθνές καστ και την Tess Spentzos στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Η ταινία θα προβληθεί στους κινηματογράφους τον Απρίλιο του 2015.

- Don’t Blink του Travis Oates.
Μυστήριο, τρόμος και επ. φαντασία, το ‘Triangle’ των τελευταίων χρόνων, με τους Mena Suvari και Brian Austin Green.
  Η ταινία θα προβληθεί στους κινηματογράφους τον Μάιο του 2015.



- Φυσικά δεν θα λείψουν και οι δεκάδες ταινίες μικρού μήκους, που θα προβάλλονται πριν την κυρίως ταινία.
30 και πλέον ολοκαίνουργια shorts από όλο τον κόσμο, σε μια απολαυστική πρόγευση πριν το κυρίως πρόγραμμα.


- H ελληνική παραγωγή θα έχει και φέτος ενεργή συμμετοχή, με πολλά ελληνικά shorts, για τα οποία θα παραβρεθούν οι συντελεστές και το cast για να τα παρουσιάσουν και να απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού μετά τη προβολή.

 -  Πέρα από τους έλληνες δημιουργούς που θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους, στο Horrorant Film FestivalFRIGHT NIGHTS’ θα βρίσκονται και άλλοι επίσημοι καλεσμένοι από το εξωτερικό.


 -  Η κριτική μας επιτροπή αποτελείται από σημαντικούς και έμπειρους ανθρώπους του χώρου, όπως ο Δημήτρης Κολιοδήμος, ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος, η ηθοποιός Εβελίνα Παπούλια, ο Νίκος Κουλαυτάκης και ο Σπύρος Νουνανάκης, οι οποίοι θα απονείμουν τα ακόλουθα βραβεία: 

Features

·       Βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου BELL’
•    Horrorant Award to Best Film
•    Horrorant Award to Best Director
•    Horrorant Award to Best Screenplay
•    Horrorant Award to Best Male Acting
•    Horrorant Award to Best Female Acting
•    Horrorant Award to Best Cinematography
•    Horrorant Award to Best Special Effects

 

Shorts
•    Horrorant Award to the Best Greek Short Film
•    Horrorant Award to the Best International Short Film


Το Horrorant Film Festival ‘FRIGHT NIGHTS’ διοργανώνεται από το FilmBoy Network (το κινηματογραφικό site Filmboy.gr, το θεματικό site Horrorant.com και την εταιρεία διανομής FilmBoy Pictures) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Γαλλικού Ινστιτούτου.