Header Ads

2o HFF: Fright Nights - Ημέρα 5η ~ Μια λαμπερή βραδιά με άρωμα Ελλάδας!


Η πιο λαμπερή βραδιά του φεστιβάλ ήταν αδιαμφισβήτητα η χθεσινή. Δύο μέρες πριν τη κορύφωση του HFF: FRIGHT NIGHTS, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την πανελλήνια πρεμιέρα του Lurk (Παραμονεύοντας).

Η νέα ταινία του Βασίλη Κατσίκη (Ι-4: Λούφα και Απαλλαγή) πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες και το φεστιβάλ αποτέλεσε την ιδανική αφορμή για μια λαμπερή πρεμιέρα.

Από τις 8 το βράδυ, πλήθος κόσμου άρχισε να συρρέει στο Αθήναιον και μέσα σε λίγα λεπτά η αίθουσα υποδοχής του κινηματογράφου είχε γεμίσει ασφυκτικά από θεατές αλλά και ανθρώπους της τέχνης.

Στην πρεμιέρα παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Μάνος Γαβράς, Κλέλια Ρένεση, Νίκος Ζερβός, Ελένη Λιάσκα, Master Tempo αλλά και ο θρυλικός σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος. Τα φλας των φωτογράφων όμως πήραν φωτιά, όταν έκανε την εμφάνισή της η εκθαμβωτική Ελληνο-καναδέζα πρωταγωνίστρια του Lurk, Tess Spentzos. Με εμφάνιση που εξέπεμπε αέρα εξωτερικού, κατάφερε να μαγνητίσει όλα τα βλέμματα των παρευρισκομένων και των περαστικών.


Λίγο πριν τις 9 και μετά από μια μικρή εισαγωγή του σκηνοθέτη, η προβολή της ταινίας ξεκίνησε. Το «Lurk» είναι ένα αγγλόφωνο ψυχολογικό θρίλερ, διαδραματιζόμενο στην Ελλάδα του σήμερα που συνδυάζει στοιχεία μυστηρίου και home invasion. Φάνηκε να εκπλήσσει ευχάριστα το κοινό, κυρίως λόγω της ατμόσφαιρας και των κρυφών της κοινωνικοπολιτικών σχολίων της.

Μετά την προβολή της, ο σκηνοθέτης Βασίλης Κατσίκης, η Tess Spentzos και ο πρωταγωνιστής Aris Athan μίλησαν για την ταινία τους και απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού.

Όταν οι συντελεστές αποχώρησαν, το φεστιβάλ γύρισε στους κανονικούς του τρομο-ρυθμούς προβάλλοντας τις ταινίες Mexico Barbaro, Domo και Μάτια Δίχως Πρόσωπο.


Αναδημοσίευση από το Filmboy.