Header Ads

Bates Motel: season 2 box-set - 2-disc review


Το Psycho (1960) είναι ίσως το πιο αγαπημένο μου φιλμ στην ιστορία του κινηματογράφου. 

Και τρέφω ιδιαίτερη συμπάθια και για τα sequel του [Psycho II (1983), Psycho III (1986) και Psycho IV: The Beginning (1990)]. 

Το remake [Psycho (1998)] ήταν αχρείαστο και βλάσφημο. 
Και τώρα φτάσαμε στην prequel τηλεοπτική σειρά.

Πριν από ένα χρόνο περίπου έγραφα σε ένα άλλο site για την πρώτη σεζόν του Bates Motel και είχα την εντύπωση πως ο καθαρόαιμος horror fan θα την βαριόταν. 
Έκανα λάθος, και οι φαν αγκάλιασαν αυτή την απόπειρα της Universal.

Η δεύτερη σεζόν βρίσκει και πάλι την Norma [Vera Farmiga] και τον Norman [Freddie Highmore] στο επίκεντρο μίας σειράς φονικών, σε μια πόλη όπου τα ναρκωτικά κινούν την οικονομία, και τις ισορροπίες κρατά ο Sheriff Romero [Nestor Carbonell, ο οποίος μαθαίνω δεν φοράει eyeliner, με αυτές τις βλεφαρίδες γεννήθηκε].

Θα ήθελα πολύ να κάνω ένα επεισόδιο-προς-επεισόδιο χρονικό, αλλά αυτό θα έφερνε spoilers, οπότε στην παρακάτω παράγραφο θα διαβάσετε μόνο για τις τεχνικές λεπτομέρειες του 2-disc set που αγόρασα.

Το Blu-ray παρέχει τα δέκα επεισόδια της σεζόν σε 1080p High-Definition Widescreen 1.78:1, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε, Deleted Scenes, και τα βίντεο Origins of a Psycho: Inside Bates Motel (αυτό εξηγεί την προέλευση του χαρακτήρα, για όσους δεν γνωρίζουν τις ταινίες που ανέφερα παραπάνω), Bates Motel: After Hours - Season Two Premiere (το οποίο είναι ένα μικρό τηλεοπτικό αφιέρωμα στα πρώτα δύο επεισόδια με καλεσμένους πέντε συντελεστές τους), Bates Motel: After Hours - Season Two Finale (το οποίο είναι ένα μικρό τηλεοπτικό αφιέρωμα στα τελευταία επεισόδια με καλεσμένους πέντε συντελεστές τους – αυτό διαθέτει και ένα blooper reel). 

Σας προτείνω να το προμηθευτείτε.

Χρήστος Μουρούκης.