Header Ads

Rosemary's Baby (A Miniseries Event) review


Ο Guy (Patrick Adams) και η Rosemary (Zoe Saldana, Guardians of the Galaxy) είναι ένα νιόπαντρο ζευγάρι από τη Νέα Υόρκη, που μετακομίζει στο Παρίσι. 

Εκεί θα πιάσουν φιλίες με την άρχουσα τάξη και θα δεχθούν αμέτρητα δώρα, τα οποία όμως ίσως να εξυπηρετούν έναν διαβολικό σκοπό.

Ομολογώ πως οι περισσότερες ταινίες του Roman Polanski δεν μου αρέσουν.

Αλλά μια από τις εξαιρέσεις είναι το Rosemary's Baby (1968). 
Επίσης ομολογώ πως δεν έχω δει το sequel του [Look What's Happened to Rosemary's Baby (1976)], αλλά αυτό δεσμεύομαι να το κάνω μέσα στους επόμενους μήνες ώστε να γράψω τις εντυπώσεις μου στο Horrorant.

Αυτή εδώ η τηλεοπτική μεταφορά του κλασσικού έργου του Ira Levin, αυτή τη φορά από τη σκηνοθέτιδα Agnieszka Holland έλαβε πολύ κακές κριτικές, έτσι όταν έβαλα το δισκάκι στο player μου είχα ήδη πολύ χαμηλές προσδοκίες. 
Και η έκπληξη ήταν ευχάριστη.

Μπορεί το format (δύο τηλεοπτικά επεισόδια διάρκειας 90 λεπτών το κάθε ένα) να μην είναι κολακευτικό, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με μια προσεγμένη δουλειά ειδικά σε επίπεδο σεναρίου (των Scott Abbott και James Wong).

Μπορεί η «εκτέλεση» να πάσχει (για πολλούς λόγους) αλλά είναι εξαιρετικοί οι συμβολισμοί για το πώς μπορεί ο καπιταλισμός να διαφθείρει τα «κατώτερα στρώματα».

Το Region 1 DVD που αγόρασα παρουσιάζει τη σειρά σε Widescreen aspect ratio, και στις πρόσθετες παροχές θα βρείτε δύο βίντεο ("Fear is Born: The Making of Rosemary's Baby" &"Grand Guignol: Parisian Production Design").

Χρήστος Μουρούκης.