Header Ads

DVD Review: The Man Who Saw Frankenstein Cry (2010)


Ο Mick Garris είναι ο παρουσιαστής αυτού του ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του σημαντικότερου ηθοποιού του Ισπανικού τρόμου, τον Paul Naschy.

Παρότι είμαι φανατικός του είδους (για παράδειγμα ο Jess Franco είναι ο αγαπημένος μου Ευρωπαίος σκηνοθέτης) οι ταινίες του Paul Naschy σπάνια με διασκεδάζουν, αν και προσπαθώ να δω όσες περισσότερες γίνεται γιατί η συνεισφορά τους στο σινεμά είναι αναμφίβολη.

Τούτο εδώ το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Ángel Agudo είναι εξαιρετικό και δεν ντρέπομαι να πω πως με έκανε να δακρύσω προς το τέλος (ναι, είναι τόσο συγκινητικό).

Παρελαύνουν διασημότητες του χώρου όπως οι σκηνοθέτες John Landis, Nacho Cerdà, Joe Dante και Jorge Grau, και οι ηθοποιοί Antonio Mayans, Caroline Munro και Jack Taylor.

Μπορεί οι υπότιτλοι να είναι λίγο κουραστικοί (όταν τα talking heads μιλάνε ισπανικά οι υπότιτλοι είναι αγγλικοί, και το αντίστροφο), αλλά αν πρέπει να δείτε μόνο ένα κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ φέτος τότε σίγουρα θα πρέπει να επιλέξετε αυτό.

Το PAL 2-DVD-set που αγόρασα παρουσιάζει στο πρώτο δισκάκι το ντοκιμαντέρ σε 16:9, ενώ στο δεύτερο δισκάκι θα βρείτε δύο μικρού μήκους ταινίες (El Corazon Delator και Lagrimas de Papel – σε αμφότερες πρωταγωνιστεί ο Paul Naschy και δεν διαθέτουν υπότιτλους, αλλά τις είδα επειδή είναι αρκετά visual).

Χρήστος Μουρούκης.