Header Ads

DVD Review: Companeros (1970) & Kid Vengeance (1977)




Companeros (1970)


Κατά την εποχή της επανάστασης στο Μεξικό, ο στρατηγός Mongo [ο José Bódalo του Django (1966)] αναδεικνύει τον τυχάρπαστο Vasco [ο Tomas Milian του Don't Torture a Duckling (1972)] σε επικεφαλής της ομάδας του που θα επιτεθεί στο San Bernardino.

Ο Mongo θέλει να αγοράσει όπλα από τον μυστηριώδη Σουηδό Yolaf Peterson [ο Franco Nero του Django Unchained (2012)], αλλά τα λεφτά είναι κλειδωμένα σε μια θυρίδα, της οποίας τον κωδικό γνωρίζει μόνο ο φυλακισμένος Professor Xantos [ο Fernando Rey του Tristana (1970)].

Ο Sergio Leone μπορεί να έκανε τα καλύτερα γουέστερν όλων τον εποχών, όμως ο πιο άξιος ανταγωνιστής του ήταν ο Sergio Corbucci που σκηνοθέτησε και αυτό εδώ το διαμάντι.

Ο Jack Palance [Batman (1989)] εμφανίζεται σε έναν ρόλο-κλειδί. 
Η μουσική είναι του Ennio Morricone [The Untouchables (1987)], ενώ conductor της ήταν ο Bruno Nicolai.

Το Region 2 [PAL] DVD που αγόρασα παρουσιάζει την ταινία σε widescreen, και δεν διαθέτει πρόσθετες παροχές.







Kid Vengeance (1977)


Ο πιτσιρικάς Tom Thurston [ο Leif Garrett του I Woke Up Early the Day I Died (1998)] βλέπει την οικογένεια του να βιάζεται και να δολοφονείται από τη συμμορία του αδίστακτου McClain [ο Lee Van Cleef, μερικά χρόνια μετά το The Good, the Bad and the Ugly (1966)]. 

Από τότε θα ξεκινήσει την εκδίκηση του, σκοτώνοντας έναν προς έναν τους εγκληματίες, έχοντας μάλιστα στο πλευρό του και τον Isaac [ο Jim Brown του Mars Attacks! (1996)].

Το Region 2 [PAL] DVD που αγόρασα προσπαθεί να «πουλήσει» τούτο εδώ το φιλμ ως spaghetti western, αλλά στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με μια Αμερικάνικη και Ισραηλινή συμπαραγωγή. 

Αυτό δεν θα πρέπει να σας πτοήσει, καθώς ωραία γουέστερν δεν φύτρωναν μόνο στην Ιταλία. 
Το Kid Vengeance (1977) είναι ένα πολύ ωραίο φιλμ που οι λάτρεις του είδους δεν πρέπει να χάσουν.

Η σκηνοθεσία είναι του Joseph Manduke [Cornbread, Earl and Me (1975)], ενώ η παραγωγή είναι των Frank Johnson [The Devil and Leroy Bassett (1973)] και Yoram Globus & Menahem Golan [οι οποίοι δύο τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει αντικείμενα λατρείας, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που άρχισαν να εκτιμούν τις ‘80s ταινίες δράσης τους].



Χρήστος Μουρούκης.