Header Ads

The Twilight Zone TV Series (2002-2003) box-set review


Κάπου στο διαδίκτυο υπάρχει ένα mini-review που έγραψα για το box-set της πολύ αγαπημένης μου σειράς επιστημονικής φαντασίας The Twilight Zone (1959 - 1964).

Λίγο πιο εύκολα θα βρείτε στο Horrorant το review που έγραψα για το box-set της ‘80s εκδοχής (1985 - 1989) καθώς και της ταινίας που γεννήθηκε από αυτή [Twilight Zone: The Movie (1983)].

Ήρθε λοιπόν και η ώρα που είδα την ‘00s εκδοχή (2002 – 2003) που παρότι διήρκεσε μόνο μια σεζόν, κατάφερε να παράγει πολλά επεισόδια, και όλα τους βρίσκονται στο παρόν 6-disc Region 1 DVD box-set (σε 1.78:1 widescreen aspect ratio).

Παρουσιαστής όλων των επεισοδίων είναι ο Forest Whitaker και μερικά από αυτά είναι remake επεισοδίων των προηγούμενων εκδοχών της σειράς. 
Δυστυχώς το box-set δεν τα παρουσιάζει με τη σειρά που προβλήθηκαν στην τηλεόραση.

Στο συγκλονιστικό επεισόδιο The Lineman ένας κεραυνός χτυπά τον Tyler Ward [ο Jeremy Piven του Heat (1995)] ο οποίος πλέον διαβάζει τις σκέψεις όσων βρίσκονται γύρω του, πράγμα που τελικά θα λειτουργήσει εις βάρος του.

Ο θάνατος κυνηγά τη Melina Kroner [η Ione Skye του Four Rooms (1995)] στο Night Route που είναι ένα από τα πιο τρομακτικά επεισόδια.

Στο καταπληκτικό επεισόδιο One Night at Mercy ο γιατρός Jay Ferguson [ο Tyler Christopher του Beyond the Lights (2014)] συναντά τον Θάνατο [ο Jason Alexander του The Burning (1981)].

Στο επεισόδιο Cradle of Darkness η Andrea Collins [η Katherine Heigl του Bride of Chucky (1998)] πηγαίνει πίσω στον χρόνο με σκοπό να σκοτώσει τον Adolf Hitler όταν αυτός ήταν ακόμη βρέφος.

Το επεισόδιο Dream Lover είναι βαρετό αλλά η πρωταγωνίστρια του [η Shannon Elizabeth του Cursed (2005)] είναι τόσο σέξι που θα συγχωρέσετε τα πάντα.

Στο επεισόδιο Evergreen η Jenna Winslow [η Amber Tamblyn του Django Unchained (2012)] είναι μια gothic έφηβη που αναγκάζεται να μετακομίσει με την οικογένεια της στη συνοικία του τίτλου η οποία θυμίζει το 1984 του Orwell.

Στο επεισόδιο Shades of Guilt ένα συμβάν αναγκάζει τον Matt McGreevey [ο Vincent Ventresca του Mammoth (2006)] να αλλάξει εμφάνιση με τον John Woodrell [ο Hill Harper του Pumpkinhead II: Blood Wings (1993)].

Το Dead Man’s Eyes είναι ένα βαρετό επεισόδιο στο οποίο η Laurel Janus [η Portia de Rossi του Cursed (2005)] προσπαθεί να βρει τον δολοφόνο του άντρα της [ο William deVry του The Outsider (2014)].



Στο επεισόδιο Time Lapse ο Fisk [ο Rob Lee του Get Carter (2000)] βρίσκεται σε κόμμα όταν θα εγκλωβίσει τον Zack Walker [ο Ethan Embry του The Prophecy II (1998)] στη ζωή του και στον χωροχρόνο.

Στο επεισόδιο Harsh Mistress o ατάλαντος Corey Williams [ο Lukas Haas του Mars Attacks (1996)] γίνεται ροκ σταρ χάρη σε μια δαιμονισμένη κιθάρα.

Στο επεισόδιο The Pool Guy ο χαρακτήρας του τίτλου [ο Lou Diamond Phillips του Bats (1999)] βρίσκεται εγκλωβισμένος σε διαδοχικούς εφιάλτες στους οποίους δολοφονείται από τον Mr. Hunt [ο Mackenzie Gray του The Hitcher II: I've Been Waiting (2003)].

Στο επεισόδιο Azoth the Avenger Is a Friend of Mine ο πιτσιρικάς Craig [ο Rory Culkin του Signs (2002)] καλεί μέσω μιας action figure τον Azoth the Avenger [ο Patrick Warburton του Scream 3 (2000)] για να τα βάλει με τον πατέρα του [ο Peter LaCroix του They (2002)] ο οποίος κακοποιεί τον ίδιο και την μητέρα του [η Suzy Joachim του Disturbing Behavior (1998)].

Στο βαρετό επεισόδιο Upgrade η Annie MacIntosh [η Susanna Thompson του Dragonfly (2002)] εύχεται να είχε την τέλεια οικογένεια.

Στο επεισόδιο Chosen οι μυστηριώδεις Michael [ο Andrew Moxham του Hot Rod (2007)] και Muriel [η Kim Hawthorne του Along Came a Spider (2001)] προσεγγίζουν τον Vince Hansen [ο Jake Busey του The Frighteners (1996)] και του λένε πως είναι ο «εκλεκτός».

Στο επεισόδιο To Protect and Serve o μπάτσος Eric Boggs [ο μουσικός Usher Raymond που εμφανίστηκε και στο The Faculty (1998)] σκοτώνει τον νταβατζή Rodrigo 'Rigo' Valentine [ο Dion Johnstone, ο οποίος είχε έναν μικρό ρόλο στο The X Files: I Want to Believe (2008)] ο οποίος τον στοιχειώνει μετά θάνατον.

Στο επεισόδιο Sensuous Cindy ο Ben Baker [ο Greg Germann του Quarantine (2008)] απατά τη γυναίκα του [η Tiffany Lyndall-Knight του The Babadook (2014)] με την κοπέλα του τίτλου [η Jaime Pressly του Demon Island (2002)] η οποία δεν είναι παρά ένας αλγόριθμος σε μια sexual-stimulation συσκευή ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Στο βαρετό επεισόδιο Hunted θα βρεθούμε στη μέση ενός πολέμου του μέλλοντος• ίσως κάποιοι φαν του Dog Soldiers (2002) να βρούνε κάτι που να τους αρέσει εδώ, αλλά οι υπόλοιποι πρέπει να προσπεράσετε.

Στο επεισόδιο Mr. Motivation ο Charlie Stickney [ο Wallace Langham του Hitchcock (2012)] βρίσκει μια μυστήρια κούκλα που τον βοηθά να stick-it-to-da-man!



Στο επεισόδιο Sanctuary δύο γιάπηδες [ο Rob Estes {Nostradamus (2000)} και η Elizabeth Berkley {Showgirls (1995)}] ως άλλοι Αδάμ και Εύα βρίσκουν τον παράδεισο [σετ με πειρασμό {η Nicki Aycox του The X Files: I Want to Believe (2008)}].

Στο επεισόδιο Found and Lost ένας άλλος γιάπης [ο Brian Austin Green τον οποίο τα κορίτσια ξέρουν από το Beverly Hills, 90210 και τα αγόρια από το Terminator: The Sarah Connor Chronicles] στοιχειώνεται από το παρελθόν του.

Στο επεισόδιο Future Trade o Martin Donner [ο Frank Whaley του Pulp Fiction (1994)] θα απευθυνθεί στην εταιρία του τίτλου για να ανταλλάξει το μέλλον του με αυτό κάποιου άλλου.

Στο βαρετό επεισόδιο Last Lap o Andy Perez [ο Clifton Collins Jr. του Star Trek (2009)] χάνει τον κολλητό του [ο Greg Serano του Terminator Salvation (2009)] σε ένα τροχαίο δυστύχημα.

Στο πολύ συγκινητικό επεισόδιο Gabe’s Story τον χαρακτήρα του τίτλου υποδύεται ο Christopher Titus [Killer Klowns from Outer Space (1988)].

Στο επεισόδιο Fair Warning η Tina Bishop [η πανέμορφη Taryn Manning του The Breed (2006)] έχει να αντιμετωπίσει έναν stalker [ο Devon Gummersall του Independence Day (1996)].

Στο επεισόδιο The Path η Allison Warner [η Linda Cardellini του Strangeland (1998)] εθίζεται στις προβλέψεις ενός μέντιουμ [ο μουσικός Method Man].

Στο επεισόδιο Another Life ο Marvin Gardens [ο Wood Harris του Dredd (2012)] είναι ένας αστέρας της ραπ που υποφέρει από παραισθήσεις.

Στο επεισόδιο Rewind ένας άστεγος [ο John Callander του The Thaw (2009)] δίνει ένα μαγνητόφωνο στον Jonah Beech [ο Eddie Kaye Thomas του The Rage: Carrie 2 (1999)] το οποίο του δίνει τη δυνατότητα να γυρίζει τον χρόνο πίσω (έως και πέντε λεπτά).
Στόχος του νέου κατόχου είναι να ξαφρίσει το καζίνο του Trevor Black [ο Ben Bass του Bride of Chucky (1998)].

Στο (σοκαριστικό για την τηλεόραση της εποχής) επεισόδιο Into the Light μια δασκάλα [η Samantha Mathis του American Psycho (2000)] βλέπει ένα φως να λούζει τα πρόσωπα όσων επρόκειτο να πεθάνουν.

Στο επεισόδιο Tagged ο συμμορίτης Marcus Fisher [ο Todd Williams του San Andreas (2015)] σκοτώνει (σχεδόν άθελα του) τον Henry Santos [ο Darcy Laurie του Final Destination 2 (2003)] και από τότε τον βαραίνει το υποσυνείδητο του ποικιλοτρόπως.



Το επεισόδιο The Monsters Are on Maple Street ήταν άκρως επίκαιρο κατά την πρώτη του προβολή, και δείχνει πως ο πανικός μπορεί να στρέψει όλους εναντίων όλων.

Το It’s Still a Good Life είναι ένα πολύ βαρετό επεισόδιο.

Το εκρηκτικό επεισόδιο How Much Do You Love Your Kid? μας δείχνει το πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν τα reality σόου.

Στο επεισόδιο Memphis ένα ατύχημα θα στείλει τον Ray Ellison [Eriq La Salle] πίσω στο Μέμφις του 1968, οπού θα προσπαθήσει να αλλάξει τη ζωή του, αλλά και να αποτρέψει τη δολοφονία του Martin Luther King [Efosa Otuomagie].

Στο επεισόδιο The Placebo Effect πρωταγωνιστεί ο αγαπημένος μας Jeffrey Combs [Re-Animator (1985)].

Το επεισόδιο Cold Fusion είναι άκρως βαρετό.

Το επεισόδιο Burned είναι μια ιστορία εμπρησμών.

Στο επεισόδιο Sunrise μια ομάδα κολεγιόπαιδων ανακαλύπτουν ένα αρχαιολογικό εύρημα των Αζτέκων. 
Σύντομα ο ήλιος θα εξαφανιστεί.

Στο επεισόδιο The Collection πρωταγωνιστεί η πιο-σέξι-δεν-γίνεται Jessica Simpson [The Dukes of Hazzard (2005)].

Στο επεισόδιο Pharaoh's Curse ένας νεαρός μάγος [ο Shawn Hatosy του The Faculty (1998)] προσεγγίζει έναν πεπειραμένο μάγο [ο Xander Berkeley του Terminator 2: Judgment Day (1991)] με σκοπό να μάθει το μυστικό του τίτλου.

Το επεισόδιο Eye of the Beholder είναι τόσο καλό όσο και η ‘60s εκδοχή του.

Στο επεισόδιο Developing η φωτογράφος Edie Durant [η πανέμορφη Robin Tunney του End of Days (1999)] χάνει τον άντρα της [ο Martin Christopher του Night at the Museum (2006)] σε αυτοκινητιστικό, και έκτοτε τον βλέπει να εμφανίζεται στις καινούργιες της φωτογραφίες.

Στο επεισόδιο Homecoming ο νεκρός στρατιωτικός Rob Malone [ο Gil Bellows του The Shawshank Redemption (1994)] γυρνά σπίτι του ως φάντασμα με σκοπό να ζητήσει συγχώρεση από τον γιό του [ο Penn Badgley του The Stepfather (2009)] και τη γυναίκα του [η Rebecca Jenkins του Interstate 60: Episodes of the Road (2002)] που τους είχε παραμελήσει όταν ήταν ζωντανός.

Στο επεισόδιο The Executions of Grady Finch ο θανατοποινίτης του τίτλου [ο Jeremy Sisto του May (2002)] αδυνατεί να πεθάνει.

Χρήστος Μουρούκης.