Header Ads

Μήπως η Μούμια της Universal γίνει ταινία δράσης, τώρα με τον Tom Cruise στο cast;


Πριν μήνες είχε αναφερθεί ότι ο Tom Cruise βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για να πρωταγωνιστήσει στην τρίτη μεταμοντέρνα απόπειρα της Universal να αναβιώσει τα κλασικά τέρατα της.

Τελικά και επίσημα, ο Cruise θα πρωταγωνιστήσει πράγματι στο remake της Μούμιας, σε σκηνοθεσία Alex Kurtzman.

Έχοντας έναν ηθοποιός του διαμετρήματος του Tom, η απόφαση του studio να μεταθέσει τη ταινία από Μάρτιο σε Ιούνιο του 2017 φαίνεται λογική.
Πάμε για καλοκαιρινό blockbuster τρόμου.

Ο Cruise δεν θα βρίσκεται στη παραγωγή όπως συνηθίζει, αλλά λέγεται ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ταινίας.
Όπως έχουμε ξαναπεί, αναμένεται να εμφανιστούν και άλλα τέρατα της Universal στη ταινία, πριν - αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο – εμφανιστούν όλοι μαζί σε μια Avengers-style ταινία.

Το ερώτημα που μπαίνει τώρα πια είναι το εξής:
Αφού η Universal θέλει να κάνει τις κλασικές ταινίες με μεγάλο και πανάκριβο cast, μήπως η Μούμια και τα επόμενα έργα θα είναι ταινίες δράσης και περιπέτειας, με λίγο τρόμο;

Ευτυχώς, ο Kurtzman απάντησε γρήγορα …αλλά δεν με έπεισε και πολύ:

Ναι, νομίζω ότι είναι λογική μια τέτοια ερώτηση, αλλά η απάντηση είναι όχι.Νομίζω ότι ο τρόπος που ελήφθη όλο αυτό είναι λάθος, γιατί σας υπόσχομαι ότι θα υπάρχει τρόμος σε αυτές τις ταινίες. Είναι ο στόχος της ζωής μας να κάνουμε κάποτε μια ταινία τρόμου. Το δύσκολο είναι να συνδυάσουμε τον τρόμο είτε με την περιπέτεια, το σασπένς ή τη δράση, και αυτό να περάσει σε όλα τα είδη του κοινού. Κατά κάποιο τρόπο, η Μούμια, από την αρχή στην εποχή του Karloff, ήταν η πρώτη που το έκανε αυτό.Ήταν το πρώτο που συνδύαζε το τρόμο - δεν θα έλεγα με τη δράση, αλλά σίγουρα με πολύ αγωνία. Γι 'αυτό, το θέμα είναι το πώς θα συνδυάσουμε τα διαφορετικά στοιχεία και να μείνουμε πιστοί σε κάθε ένα, αλλά σας λέω σίγουρα πως θα υπάρχει τρόμος σε αυτές τις ταινίες.

Ε, πάλι καλά ρε Kurtzman!
Αυτά που περιγράφει είναι πολύ δύσκολα πράγματα και σύμφωνα με την κοινή πείρα (που λέει και ο κανονισμός της ΕΠΟ), καταλήγουν σε καρικατούρες στυλ I, Frankenstein.

Ωστόσο, ο Tom Cruise προφανώς έχει πίστη σε αυτόν τον σκηνοθέτη, και έχει ένα εξαιρετικό ιστορικό για τη συνεργασία με ταλαντούχους σκηνοθέτες. 
Έτσι, πρέπει να εμπιστεύεται το όραμά του Kurtzman για τη ταινία.

Αλλιώς, καήκαμε.