Header Ads

DVD Review: Damaged Lives (1933)


Ο Donald Bradley Jr. [ο Lyman Williams του Supernatural (1933)] διατηρεί σταθερή σχέση με την Joan [η Diane Sinclair του Tomorrow's Children (1934)] με την οποία επρόκειτο μάλιστα να παντρευτούν. 

Μια νύχτα αυτός γνωρίζει την θελκτική Elsie Cooper [η Charlotte Merriam του Danger Ahead (1926)] και αφού το ένα φέρνει το άλλο, τελικά κάνουν σεξ.
Έλα όμως που ο γκόμενος της Elsie, Nat Franklin [ο Harry Myers, που είχε πρόσφατα εμφανιστεί στο City Lights (1931) του Charles Chaplin] είχε σύφιλη που τη μετέδωσε σε αυτήν, με αποτέλεσμα να αυτοκτονήσει από την απελπισία της. 

Σύντομα, ο γιατρός Vincent Leonard [ο Murray Kinnell του The Public Enemy (1931)] θα διαπιστώσει πως το νόσημα κόλλησε και η Joan, η οποία από την απελπισία της θέλει να αυτοκτονήσει και να σκοτώσει τον Donald. 

Μάλιστα, αν δείξετε υπομονή με τους ατελείωτους διαλόγους, θα επιβραβευθείτε και με λίγη ιστορία κινηματογράφου, αφού το The Shocking Truth (όπως ήταν ο τίτλος μιας επανέκδοσης της παρούσας ταινίας) ήταν ανάμεσα στις πρώτες feature length ταινίες που έδειξαν γυμνό.

Τα warning φιλμ της δεκαετίας του ’30 αποτελούν μεγάλη μου αγάπη, και το Dark Waters (όπως ονομαζόταν η παρούσα ταινία κατά το στάδιο του pre-production) δεν αποτελεί εξαίρεση. 

Ωστόσο, αυτό που το καθιστά διαφορετικό είναι η ανάμιξη στην παραγωγή ενός major studio [συγκεκριμένα η Columbia Pictures]. 
Αλλά αυτό για να κρύψει την ντροπή του, το κυκλοφόρησε κάτω από την «ομπρέλα» της Weldon Pictures Corporation
Αλλά έχει επίσης κυκλοφορήσει και από την Educational Film Exchanges, Inc.

Το φιλμ κόστισε μόλις $18,000 (και τα γυρίσματα διήρκεσαν 8 ημέρες), αλλά φαίνεται πολύ ακριβότερο, κυρίως χάρη τη σκηνοθεσία του Edgar Ulmer, τον οποίο γνωρίζετε από σοβαρότερες δουλειές, όπως το The Black Cat (1934) με τους Boris Karloff και Bela Lugosi

Το περίεργο είναι πως εδώ αναμείχθηκε και στο σενάριο, μαζί με τον Donald Davis, ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε παρόμοιες δουλειές, όπως το Dangerous Curves (1929).

Χρήστος Μουρούκης.