Header Ads

DVD review: The Only House in Town (1970)


Δεν νομίζω πως θα καταφέρουμε ποτέ να δούμε όλες τις ταινίες του Ed Wood, αλλά κάθε 1-2 χρόνια ανακαλύπτεται και ακόμη ένα φιλμ που θεωρούταν χαμένο, οπότε υπάρχει ελπίδα.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και τούτο εδώ, που πολλοί νομίζαμε πως είναι απλά μια άλλη εκδοχή του 'Necromania': A Tale of Weird Love! (1971), αλλά αποδειχθήκαμε λάθος.

Στην πραγματικότητα είναι ένα πιθανώς ανολοκλήρωτο φιλμ (παρότι εμένα δεν μου μοιάζει ως τέτοιο) που είναι βασισμένο στο βιβλίο του Ed Wood με τίτλο The Only House.

Η σκηνοθεσία είναι του Ed Wood (με το ψευδώνυμο Flint Holloway), αλλά ο βιογράφος του, Rudolph Grey, μας λέει πως αυτός αντικαταστάθηκε από τον παραγωγό Saul Resnick, παρότι δεν ξέρω πως είναι δυνατόν αυτό, αφού όλο γυρίστηκε σε μόλις μια μέρα και σε μια τοποθεσία (ένα σπίτι).

Στα της ταινίας τώρα, αυτή ξεκινά με έναν ομαδικό βιασμό που γρήγορα μετατρέπεται σε συγκαταβατική παρτούζα. 
Άλλα ενδιαφέροντα που συμβαίνουν αργότερα είναι ένα catfight μεταξύ δύο γυναικών, που διακόπτεται προκειμένου μια τρίτη να κάνει στριπτήζ. 
Λίγο αργότερα θα προκύψει ένας ακόμα βιασμός, καθώς και λίγη γυμναστική (δεν αστειεύομαι).

Βέβαια το πιο απολαυστικό που έχει να προσφέρει τούτο εδώ το φιλμ (που πραγματικά, αξίζει το βάρος του σε χρυσό) είναι η onscreen αφήγηση της μέγιστης Uschi Digard [του αγαπημένου σας Ilsa, Harem Keeper of the Oil Sheiks (1976) ντε].

Όλα τα παραπάνω παρουσιάζονται σε soft-core μορφή, αλλά υπάρχουν φήμες για μια hardcore κόπια, που τουλάχιστον ως τώρα δεν έχει βρεθεί. 
Το άνευ πρόσθετων παροχών DVD που αγόρασα έχει διάρκεια 54 λεπτά, αλλά υπάρχουν φήμες και για κόπια των 57 λεπτών.

Χρήστος Μουρούκης.