Header Ads

DVD Review: Axe (1974)


Τρεις κακοποιοί [οι Jack Canon, Ray Green και Frederick Friedel] ψάχνουν καταφύγιο στην εξοχή, καθώς καταζητούνται από την αστυνομία για μια σειρά από εγκλήματα.
Θα βρούνε το εξοχικό της μικρής Lisa [η Leslie Lee, η οποία εργαζόταν ως μοντέλο], στο οποίο μένει και ο παράλυτος παππούς της [ο Douglas Powers].

Αφού οι εγκληματίες θα φερθούν με τον χειρότερο τρόπο στους προσωρινούς οικοδεσπότες τους, θα γυρίσει η βαλβίδα της Lisa, και θα τους εκδικηθεί μακάβρια.

Τούτο εδώ το φιλμ σε σενάριο, παραγωγή, μοντάζ, και σκηνοθεσία Frederick Friedel [το άλλο του γνωστό φιλμ είναι το αγαπημένο μου Kidnapped Coed (1976)], σε εννιά μόλις μέρες σε μια φάρμα στη Charlotte, North Carolina (οι ιδιοκτήτες πληρώθηκαν μόλις 25 δολάρια), και η έλλειψη film stock (χρησιμοποιήθηκαν ρετάλια) δεν επέτρεπε και πολλές λήψεις, ενώ πολλά μέλη του συνεργείου πληρωνόταν μόλις 10 δολάρια την ημέρα!

Το εντυπωσιακό tracking shot στην αρχή της ταινίας πραγματοποιήθηκε με τον διευθυντή φωτογραφίας Austin McKinney [ο οποίος γύρισε και το προαναφερθέν Kidnapped Coed (1976)] σε καροτσάκι σουπερμάρκετ, ενώ και το εξίσου εντυπωσιακό soundtrack [των George Newman Shaw και John Willhelm {και αυτοί από το Kidnapped Coed (1976)}] ηχογραφήθηκε σε μόλις μια μέρα!

Βέβαια, δεν είναι για όλα αυτά τα επιτεύγματα γνωστό τούτο εδώ το έργο, αλλά επειδή απαγορεύτηκε στη Μεγάλη Βρετανία ως video nasty, κυρίως λόγω της σοκαριστικής σκηνής βιασμού.

Χρήστος Μουρούκης.