Header Ads

DVD Review: Pontypool (2008)


Στη μικρή πόλη του τίτλου, στον Καναδά, ένας μεσήλικας μα γοητευτικός DJ [ο Stephen McHattie, που την επόμενη χρονιά βρέθηκε στο Watchmen (2009)] και δύο τεχνικοί [η Georgina Reilly και η Lisa Houle], εγκλωβίζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό στον οποίο εργάζονται επειδή έξω μια ισχυρή καταιγίδα κατακλύζει τα πάντα. 

Οι τηλεφωνικές επαφές που έχουν με όσους έχουν την ατυχία να παραμείνουν έξω, περιγράφουν μια χαοτική κατάσταση με τον κόσμο να έχει εξεγερθεί και να επιτίθεται αλόγιστα σε συμπολίτες του. 
Η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, και μια οδηγία ζητά από τους πολίτες να μην μιλάνε Αγγλικά. 
Μεταδίδεται κάποιος ιός που σε κάνει ζόμπι μέσω της γλώσσας;

Ευρηματική ταινία, αφού όλη είναι γυρισμένη μέσα σε ένα στούντιο, με εξαιρετικές ερμηνείες που κρατάνε το ενδιαφέρον αμείωτο, αλλά η κλειστοφοβία που προσπαθεί να επιτύχει πέφτει στο κενό λόγω της αδυναμίας της απειλής (το στούντιο πολιορκείται από ζόμπι μόνο στο τέλος, και αυτό όχι για πολύ).

Το σενάριο του Tony Burgess [Ejecta (2014)] βασίστηκε στο βιβλίο Pontypool Changes Everything του ιδίου, σκηνοθετήθηκε από τον Bruce McDonald [The Tracey Fragments (2007)], και ηχογραφήθηκε παράλληλα και ως ραδιοφωνική εκπομπή στα πρότυπα του The War of the Worlds του Orson Welles, που είχε προκαλέσει τον πανικό. 

Αυτή η παραγωγή των Jeffrey Coghlan [#iKllr (2014)] και Ambrose Roche [executive producer του Mariachi Gringo (2012)], κόστισε $1,500,000 και απέφερε ελάχιστα έσοδα.

Χρήστος Μουρούκης.