Header Ads

Needlestick review

Θυμάστε που όταν ήσασταν μικροί φοβόσασταν να σας κάνουν ένεση;
Το Needlestick του Steven Karageanes ασχολείται ακριβώς με αυτό …και επί της ουσίας, με τίποτα άλλο που να είναι αξιόλογο.

Ο Alexander Crick  (Lance Henriksen, Phantom) διευθύνει ένα νοσοκομείο και είναι ο επικεφαλής των καρδιοχειρουργών. 
Στο νοσοκομείο επιστρέφει ο πιο άξιος μαθητής του, ο Everett (Harry Lennix, Batman vs. Superman: Dawn of Justice) που είχε διακόψει τη δουλειά του προκειμένου να κάνει κάποιες έρευνες στον τομέα της ιατρικής, με αποτέλεσμα να παρατήσει ακόμη και την Marie (Katie Savoy) που εργάζεται στο ίδιο νοσοκομείο σαν νοσοκόμα και δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη με την επιστροφή του.

Ο Alexander Crick βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ανακάλυψης που θα δώσει στην ανθρωπότητα το δώρο της αθανασίας, αλλά που για κάποιο περίεργο λόγο προϋποθέτει να κλειδώσει το νοσοκομείο και να αφήσει τον Everett, την πρώην του και την καλύτερή του φίλη, στο έλεος ενός αδίστακτου δολοφόνου που δεν μπορεί να πεθάνει με τίποτα.

Ξέρω ότι όλα αυτά ακούγονται ενδιαφέροντα και μάλιστα αναδεικνύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από άποψη παραγωγής, σκηνοθεσίας και ερμηνειών.
Το Needlestick είναι ένα από τα «ακριβά» b-movies και αυτό γίνεται εμφανές από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Δυστυχώς όμως, ο Steven Karageanes προτίμησε να πειραματιστεί από άποψη σεναρίου με όλα τα κασσιδιάρικα στοιχεία της σαπουνόπερας που εμφανίζουν σειρές τύπου Gray ‘s Anatomy, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που να αγνοεί επιδεικτικά το στοιχείο του τρόμου.

Υπάρχει μια ιστορία που τρέχει στο backround σχετικά με το παρελθόν του δολοφόνου και την ανακάλυψη του χειρουργού, αλλά ελάχιστα αναπτύσσεται με αποτέλεσμα να εμφανίζεται αποσπασματική και γεμάτη λογικά άλματα και σεναριακά κενά.


Ωστόσο ακόμη και στις σκηνές της καταδίωξης που υποτίθεται ότι το ζήτημά τους είναι να προκαλέσουν σασπένς, η σαπουνόπερα και η κακώς εννοούμενη «ανάπτυξη χαρακτήρων» υπερισχύει της δράσης, σε βαθμό που να απωθεί τον θεατή.

Είμαι σίγουρος ότι αν ρωτηθεί ο Karageanes σχετικά με αυτή του την εμμονή θα απαντήσει ότι θέλει να δημιουργήσει χαρακτήρες «τρισδιάστατους» και «με βάθος», αλλά στην πράξη επιστρατεύει όλα τα τερτίπια μιας network τηλεοπτικής σειράς και επομένως απευθύνεται μόνο στο κοινό που εντοπίζει «βάθος» σε αυτού του τύπου τη διαπραγμάτευση.

Για μένα το Needlestick αποτελεί ένα αποτυχημένο πείραμα που στον παράγοντα τρόμο στερείται πρωτοτυπίας (τα έχουμε δει αυτά καλύτερα και σε άλλες ταινίες) και στους διαλόγους του εμφανίζεται φλύαρο και υπερφίαλο.
Προσπερνώ και τζάμπα έχασα τον χρόνο μου.

Βασίλης Γιαννάκης.


Release Dates:
21 February 2017 (USA)