Header Ads

The Monster of Piedras Blancas (1959): Ένα από τα πιο βίαια monster movies της δεκαετίας του 50


Ο θρύλος με το τέρας της πόλης του τίτλου γίνεται πραγματικότητα, σε αυτή την παραγωγή του Jack Kevan, ο οποίος ως γνωστών είχε εργαστεί (άνευ credit) στο make up του θρυλικού Creature from the Black Lagoon (1954) και το τέρας εδώ μοιάζει πολύ με εκείνο του πρότερου φιλμ.

Το budget ήταν μόλις $29,000, και κατάφερε να μείνει τόσο χαμηλό διότι η Universal βοήθησε με τους εξοπλισμούς κτλ. (άνευ credit), και κομμάτια από τη στολή του τέρατος (η κύρια ατραξιόν εδώ) ήταν ήδη έτοιμα από φιλμ όπως το This Island Earth (1955) και The Mole People (1956).

Από τα τόσα monster movies από τα τέλη της δεκαετίας του ’50 αυτό ξεχωρίζει διότι είναι κομματάκι πιο βίαιο, καθώς περιέχει ακόμη και αποκεφαλισμούς.

Το σενάριο είναι του H. Haile Chace [ο οποίος τρία χρόνια μετά έγραψε και σκηνοθέτησε το V.D. (1961)], ενώ τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Irvin Berwick [μια ακόμη από τις λίγες ταινίες που σκηνοθέτησε ήταν το αγαπημένο μας Hitch Hike to Hell (1977)]

Προβαλλόταν σε double-bill μαζί με το Okefenokee (1959) του σκηνοθέτη Roul Haig, που πλέον είναι ένα αρκετά σπάνιο φιλμ.
Παρακάτω θα δείτε το trailer και ολόκληρη τη ταινία.

Χρήστος Μουρούκης.