Header Ads

Το Αυτό trailer: Άξιζε η αναμονή...


Το θεωρώ το πιο τρομακτικό μυθιστόρημα του Stephen King, αλλά όχι το καλύτερο.
Αναμφισβήτητα όμως, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή βιβλία τρόμου που γράφτηκε τις τελευταίες δεκαετίες, και μάλιστα η τηλεοπτική σειρά του 1990 έχει τραυματίσει / σημαδέψει μια ολόκληρη γενιά. 

Η πολυαναμενόμενη αλλά χιλιοταλαιπωρημένη κινηματογραφική μεταφορά του IT από τον σκηνοθέτη του Mama, Andrés Muschietti (καλά νέα αυτά) έχει τεράστιες προσδοκίες να εκπληρώσει, και αν κρίνουμε από το πρώτο trailer, θα τα πάει καλά.

Ψυχραιμία στους φανατικούς και συχνά υπερβολικά αυστηρούς φίλους των βιβλίων του Stephen King, καθώς μιλάμε για ένα βιβλίο 1000 και πλέον σελίδων, πράγμα που καθιστά αδύνατον να μην δημιουργήσει κενά και φυσικά αναντιστοιχία στην original πλοκή.

Το IT εξελίσσεται στο 1989 (το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1986) και ακολουθεί μια ομάδα παιδιών που αυτοαποκαλούνται «The Losers Club», οι οποίοι θα βρουν ένα φαινομενικά ανίκητο τέρας, που τρομοκρατεί την πόλη του Derry στο Maine (μία από τις αγαπημένες τοποθεσίες στα βιβλία του King) κάθε 30 χρόνια. 

Αν και το πλάσμα μπορεί να πάρει τη μορφή οτιδήποτε φοβάται το θύμα του, συχνά εμφανίζεται ως «Pennywise, the dancing clown» (που εδώ υποδύεται ο Bill Skarsgard), ένας κλόουν που έχει σκοπό να προσελκύσει νεαρά θύματα στην καταδίκη τους.

Αν η ταινία πετύχει, το sequel είναι εξασφαλισμένο.
Μη ξεχνάμε ότι το δεύτερο μισό του βιβλίου εξελίσσεται κάποιες δεκαετίες αργότερα και ακολουθεί τους ίδιους χαρακτήρες ως ενήλικες που επιστρέφουν στο Derry για άλλη μια αναμέτρηση με το τέρας που τους βασάνισε στα νιάτα τους.

Γενικά, όταν οι προσδοκίες σου είναι μεγάλες, συνήθως γκρεμοτσακίζεσαι.
Ωστόσο, έχω μεγάλη πίστη στον τύπο που δημιούργησε το μύθο της Mama (με το short και αργότερα τη feature ταινία) και έχω και καλή διαίσθηση για …το Αυτό.
Περιμένω όμως ακόμα τις καλές μεταφορές των βιβλίων του κορυφαίου Dean Koontz

Στην Αμερική ανοίγει στις 8 Σεπτεμβρίου, εμείς θα το δούμε στις 28 Σεπτεμβρίου.
Το υποτιτλισμένο trailer έφτασε.