Header Ads

DVD Review: Today you Die (2005)


Ο Harlan Banks [ο Steven Seagal, που την ίδια χρονιά ήταν και στο Into the Sun (2005), μεταξύ άλλων] είναι ένας σύγχρονος Ρομπέν των Δασών που κλέβει από τους πλούσιους και δίνει στους φτωχούς. 

Όμως τώρα πια θέλει να αφοσιωθεί στην κοπέλα του [η Mari Morrow του National Security (2003)] και αποφασίζει να αφήσει πίσω τη ζωή του εγκλήματος, αλλά η υποτιθέμενα «κανονική» δουλειά που μόλις βρήκε στο Λας Βέγκας από τον Max Stevens [ο Kevin Tighe του What's Eating Gilbert Grape (1993)] αποδεικνύεται «στημένη», ακολουθεί ο κακός χαμός, και ο πρωταγωνιστής καταλήγει στη φυλακή. 

Στη φυλακή θα πιάσει φιλίες με τον Ice Kool [ο Anthony 'Treach' Criss του Love and a Bullet (2002)], και μαζί (αφού αποδράσουν) θα προσπαθήσουν να ξεσκεπάσουν το πέπλο του μυστηρίου της υπόθεσης.

Τούτο εδώ είναι ένα φιλμ ρουτίνας, και ενδεικτικό είναι πως οι περισσότεροι θυμόμαστε απλά τις μηνύσεις που αντάλλαξαν ο Steven Seagal με τις εταιρίες Nu Image και Kill Master Productions.

Πέραν αυτών, ο σκηνοθέτης Don E FauntLeRoy [Anaconda III (2008) και Anaconda 4: Trail of Blood (2009)] προσπαθεί (ειδικά στην αρχή) να στήσει μια ατμόσφαιρα σε στυλ neo-noir (κάτι που το έκαναν πολλές περιπέτειες της εποχής) αλλά αυτό γρήγορα καταρρέει όταν γίνεται πασιφανές πως το μόνο που ενδιαφέρει στο σενάριο είναι τα αλλεπάλληλα one-liners (“Same shit, different toilet” λέει ένας).

Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με την ταινία σου όταν τα καλύτερα στοιχεία που έχει να προσφέρει είναι stock footage [από τα Never Say Die (1994), Top of the World (1997), No Code of Conduct (1998), The Order (2001), και Undisputed (2002)] και ένα-δύο τραγούδια στο soundtrack.

Χρήστος Μουρούκης.