Header Ads

DVD Review: Hard Candy (2005)


Έπειτα από μια συνομιλία στο διαδίκτυο, η δεκατετράχρονη Hayley Stark [η Ellen Page, που έκτοτε εμφανίστηκε στο X-Men: Days of Future Past (2014)] και ο ενήλικας φωτογράφος Jeff Kohlver [ο Patrick Wilson των αγαπημένων σας The Conjuring (2013) και The Conjuring 2 (2016)] αποφασίζουν να συναντηθούν.

Φαινομενικά ο Jeff είναι αυτός που οδηγεί τη Hayley (ως άλλη κοκκινοσκουφίτσα, με το σχετικό παλτό) στο σπίτι του και μάλιστα την ποτίζει με αλκοόλ, αλλά σύντομα θα βρεθεί δεμένος σε μια καρέκλα, καθώς η ανήλικη θα τον υποβάλει σε μια σειρά από βασανιστήρια (με αποκορύφωμα τον ευνουχισμό του) ενώ παράλληλα θα κάνει και άνω-κάτω το σπίτι του προκειμένου να βρει αποδείξεις πως είναι παιδόφιλος.

Το κοινό καλείται να απαντήσει αν ο πρωταγωνιστής είναι όντως παιδόφιλος ή αν η πρωταγωνίστρια είναι απλά τρελή, ή αν ισχύουν και τα δύο, σε αυτό το παιχνίδι της γάτας και του ποντικού.

Η ταινία του σκηνοθέτη David Slade [γνωστότερος πλέον για το 30 Days of Night (2007)] δεν είναι το αριστούργημα που σας έχουν πει, αλλά σίγουρα είναι πολύ ανώτερο του Knock Knock (2015) για παράδειγμα.

Ένας εκ των παραγωγών, ο David Higgins [οι άλλοι ήταν οι Michael Caldwell και Richard Hutton] είχε δει μια παρόμοια ιστορία (από την Ιαπωνία) στις ειδήσεις και ανέθεσε στον Brian Nelson [ο οποίος συνεργάστηκε με τον ίδιο σκηνοθέτη και στο 30 Days of Night (2007)] τη συγγραφή του σεναρίου, και λόγω της controversial φύσης του, το budget κρατήθηκε σε χαμηλά επίπεδα ($950,000) για να μην υπάρξουν απαιτήσεις από το στούντιο.

Χρήστος Μουρούκης.