Header Ads

DVD Review: Girl Walks into A bar (2011)


Αυτή εδώ είναι μια ταινία της οποίας το θέμα είναι οι ατελείωτοι διάλογοι μεταξύ των πρωταγωνιστών της [αλά Pulp Fiction (1994)] οι οποίοι διαδραματίζονται σε δέκα μπαρ του Los Angeles. 
Πως κατάφερε ένα τόσο αδιάφορο pitch να βρει χρηματοδότηση είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω.

Ενδιαφέρον προκαλεί μόνο η ιστορία της ληστείας [που έστησε ένας γκάνγκστερ που τον υποδύεται ο Danny DeVito] ενός πινγκ πονγκ κλαμπ γυμνιστών στο οποίο εργάζεται η June [η Rosario Dawson του αγαπημένου σας Grindhouse (2007)].

Η ταινία είναι γεμάτη από «υποθέσεις» που κάνουν οι δημιουργοί για μέρη όπως ένα strip club, που σίγουρα θα ξένιζαν ως περιγραφές τους αδαείς, και φαίνονται απαίδευτες από όλους τους άλλους.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία του Sebastian Gutierrez [σεναριογράφος του Snakes on a Plane (2006)] είναι γεμάτα φιλοσοφίες στις οποίες θα προέβαιναν μόνο πρωτάρηδες, και ομολογώ πως μου προκάλεσε έκπληξη η συμμετοχή του Robert Forster [Jackie Brown (1997)].

Η παραγωγή των Steve Bing [executive producer του Get Carter (2000)], Richard Rosenblatt, και Sebastian Gutierrez κόστισε μόλις 1 εκατομμύριο δολάρια, και τα γυρίσματα έγιναν στο Los Angeles σε διάστημα μόλις 11 ημερών. 
Παρότι ο διευθυντής φωτογραφίας Cale Finot [Abducted (2013)] χρησιμοποίησε ψηφιακά μέσα, το αποτέλεσμα δεν μοιάζει «φθηνό». 
Η διανομή ακολούθησε την ίδια οδό καθώς η εταιρία παραγωγής Shangri-La Entertainment ήρθε σε συμφωνία με το YouTube όπου τελικά ανέβηκε η ταινία εν μέσω χορηγιών, προτού ακολουθήσει η κυκλοφορία σε DVD.

Χρήστος Μουρούκης.