Header Ads

Δύο νέα βιβλία του Stephen King από τις εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ!


Εν αναμονή της κυκλοφορίας του βιβλίου ΤΟ ΑΥΤΟ από τις εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ σε λίγες εβδομάδες, η εκδοτική εταιρεία μόλις κυκλοφόρησε δύο νέα βιβλία του σπουδαίου Stephen King.
Πρόκειται για ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ και Η ΓΚΟΥΕΝΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΤΙ (το οποίο άρχισα ήδη).




Η ΓΚΟΥΕΝΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΤΙ (Gwendy's Button Box)
του Stephen King & Richard Chizmar

Ένα μυθιστόρημα γεμάτο αγωνία και τρόμο, που θα σας κόψει την ανάσα
Ελάτε… προσοχή στα σκαλιά… η ανηφόρα είναι απότομη…
Μόλις φτάσατε στο Καστλ Ροκ του Μέιν. Έχετε ξανάρθει εδώ. Ξέρετε τις παράξενες ιστορίες που κυκλοφορούν γι’ αυτό το μέρος –Κούτζο, Στάσου πλάι μου, Χρήσιμα αντικείμενα… Όμως δεν είχε ειπωθεί ποτέ μέχρι τώρα η ιστορία για την Γκουέντι και το κουτί.

Είναι καλοκαίρι του 1974 και η δωδεκάχρονη Γκουέντι Πίτερσον δέχεται το μαγικό κουτί που της προσφέρει ένας μυστηριώδης άντρας. Οχτώ πολύχρωμα κουμπιά στολίζουν το κουτί από μαόνι που, όπως ισχυρίζεται ο άγνωστος, θα τη βοηθήσει στη ζωή της. Ταυτόχρονα όμως την προειδοποιεί: «Να προσέχεις το κουτί. Δίνει δώρα, όμως τα δώρα του είναι μικρή ανταμοιβή σε σχέση με την ευθύνη...» Και πράγματι, υπέροχα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν στην Γκουέντι. Μέχρι τη στιγμή που αποφασίζει να πατήσει ένα από τα κουμπιά…
O Stephen King μόλις επέστρεψε και υπογράφει, μαζί με τον Richard Chizmar, μια ολοκαίνουργια νουβέλα, βγαλμένη από την καρδιά του τρομακτικού, γοητευτικού σύμπαντός του.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε απόσπασμα από το βιβλίο.


Ο Στίβεν Κινγκ είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της εποχής μας, με πωλήσεις άνω των 350.000.000 αντιτύπων. 
Στα έργα του, πολλά από τα οποία έγιναν ταινίες ή σειρές, συγκαταλέγονται τα Κάρι, Το Αυτό,  Σάλεμς Λοτ,  Το Κοράκι,  Skeleton Crew,  το έπος του Μαύρου Πύργου,  Η Λάμψη,  Το Πράσινο Μίλι,  Μίζερι,  Στάσου πλάι μου,  Καρδιές στην Ατλαντίδα,  Ο Θόλος. 
Έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, με το Μετάλλιο Διακεκριμένης Συνεισφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα, ενώ τo 2016 βραβεύθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για το Σύνολο του Έργου του. 

Έργα του Richard Chizmar έχουν δημοσιευτεί σε δεκάδες περιοδικά, όπως το Ellery Queen’s Mystery Magazine, αλλά και σε πλήθος εκδόσεων της σειράς The Year’s 25 Finest Crime and Mystery Series. 
Έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο World Fantasy, τέσσερις φορές με το International Horror Guild Award, καθώς και με το βραβείο της HWA. 
Πρόσφατα εκδόθηκε η τρίτη συλλογή διηγημάτων του με τίτλο A Long December, η οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.




ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ (The Bazaar of Bad Dreams)
του Stephen King 

Ο Stephen King επιστρέφει με μια νέα συλλογή διηγημάτων!
Είκοσι απόκοσμες ιστορίες, κάθε μια με έναν ξεχωριστό πρόλογο από τον ίδιο τον συγγραφέα, όπου αποκαλύπτει το πώς την έγραψε και γιατί.
Ένας νεκρός που ξαναζεί συνεχώς τη ζωή του, επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη… Ένας αρθρογράφος που ανακαλύπτει ότι μπορεί να σκοτώνει ανθρώπους γράφοντας τις νεκρολογίες τους… Ένα ζευγάρι που κάνει μια συμφωνία με τον Διάβολο νομίζοντας πως μπορεί να κερδίσει…
Τριάντα πέντε χρόνια μετά τη Νυχτερινή βάρδια, την πρώτη του συλλογή διηγημάτων, ο King αποδεικνύει ότι κατέχει ακόμη την ίδια –αν όχι μεγαλύτερη– ικανότητα να σε κάνει να τρομάξεις και ταυτόχρονα να σκεφτείς μέσα σε λίγες μόλις σελίδες.

Το Παζάρι των κακών ονείρων είναι ένας θησαυρός, και οι ιστορίες του από τα καλύτερα δώρα του King στον Πιστό Αναγνώστη του.
«Όλα αυτά τα έφτιαξα ειδικά για σένα», λέει ο ίδιος. «Περιεργάσου τα, μη διστάζεις, αλλά να ’σαι προσεκτικός, σε παρακαλώ. Τα καλύτερα από αυτά έχουν δόντια.»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε απόσπασμα του βιβλίου.

Τα βιβλία κυκλοφορούν από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ.
Πληροφορίες:  http://klidarithmos.gr/blog/