Header Ads

DVD Review: Ed Wood’s 8mm Films by CineFear Video


Από αυτό εδώ το βήμα σας έχω γράψει ουκ ολίγες φορές για τις ταινίες του Edward D. Wood Jr. και δη τις λιγότερο γνωστές του.

Νομίζω πως πλέον ότι ήταν εφικτό να ανακαλυφθεί από το έργο που άφησε πίσω του ο αμφιλεγόμενος δημιουργός έχει ανακαλυφθεί, ωστόσο μια πλευρά του που φαινομενικά έχει ψωμί ακόμη είναι οι πορνογραφικές ταινίες που έκανε, και δη οι μικρού μήκους 8 χιλιοστών (καθώς τις μεγάλου μήκους των 16 χιλιοστών τις έχουμε πλέον δει όλες, νομίζω).

Κατά καιρούς, διάφορες πηγές μας οδηγούν σε τέτοια φιλμ, αρκετά εκ των οποίων με κάμποσο ψάξιμο μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο, αλλά αυτό που πραγματικά έλειπε ήταν μια συλλογή σε DVD που θα συγκέντρωνε όσα είναι εφικτό να μαζευτούν, ώστε να τα έχουμε όλα μαζί και να αφήσουμε έστω και για λίγο στην άκρη τον ρόλο του Sherlock Holmes, για να θαυμάσουμε τον John Holmes.

Αυτό το κενό στη βιντεοθήκη μας ήρθε να συμπληρώσει η CineFear Video (επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εδώ), που με το παρών DVD διάρκειας σχεδόν δύο ορών μας παρέχει (με σχετικά μικρό κόστος) δέκα εκ αυτών των χαμένων διαμαντιών του Ed Wood.

Και, επειδή θα ήταν βαρετό να βλέπουμε δύο ώρες βουβό πορνό κινηματογράφο (τα περισσότερα τέτοια φιλμ γυριζόντουσαν και διανεμόντουσαν άνευ soundtrack), κάθε εκ των 10 loops έχει ένα δικό της stock άσμα (υποθέτω κατηγορίας public domain και παρμένο από κάποια σχετική βιβλιοθήκη), ενώ συνοδεύονται και από τους αυθεντικούς τους under-titles.

Τα φιλμάκια που παρουσιάζονται είναι τα The Virgin Next Door (αποτελούμενο από δύο μέρη, εστιάζει κυρίως στο μπανιστήρι), Άτιτλο (που εστιάζει στην ποδολαγνία), Western Lust (το οποίο διαθέτει μια άβολη σκηνή βιασμού υπό την απειλή όπλου), Love Mates, Wet & Wild, Girl on a Bike (το οποίο αντιθέτως με το πιστεύετε δεν διαθέτει σκηνή παραφιλίας με ποδήλατο), Lusty Neighbor, Hollywood Starlet, Devil Cult (το οποίο είναι το καλύτερο της συλλογής, κυρίως επειδή μοιάζει με ταινία τρόμου), και Behind the Ate Ball (το οποίο χωρίζεται σε δύο μέρη, και έχει να κάνει με μπιλιάρδο, ωστόσο μάλλον όποιος έφτιαχνε τους τίτλους δεν ήξερε πως πρόκειται για Eight Ball).

Φαίνεται πως όλα είναι παραγωγής Adult Cinema, και συνδυάζουν γνωστά πρόσωπα του χώρου με πολλούς/ές performers που δεν γνωρίζω αλλά με κάνανε να αναρωτιέμαι ποιοι είναι. 
Το ρεσιτάλ του ανθρώπου που έφτιαχνε τους τίτλους είναι εμφανές και όταν αδυνατεί να γράφει σωστά τη λέξη “cum” και πότε την αναφέρει ως “cumm” και πότε ως “cume”!

Δεν φαντάζομαι τον Ed Wood να ήταν ιδιαίτερα περήφανος για αυτή την πτυχή του τελευταίου σταδίου της καριέρας του, αλλά αν συγκρίνετε τούτα εδώ τα 10 δείγματα γραφής με άλλα ανάλογα της εποχής θα δείτε και εσείς πως δεν έπρεπε να μείνουν άγνωστα.

Χρήστος Μουρούκης.