Header Ads

Hannibal: The Complete Season Three - 4-disc Blu Ray review


Σας τα έλεγα εγώ, πως ο Hannibal Lecter δεν κάνει για franchise… 
Αν θέλεις η κινηματογραφική σου σειρά να παράγει μια ντουζίνα εισπρακτικές επιτυχίες τότε φτιάχνεις έναν Freddy ή έναν Jason. 
Οι πιο «σοφιστικέ» κακοί δεν «προχωράνε» τόσο…

Το Manhunter (1986) του Michael Mann είναι ένα διαμάντι, το The Silence of the Lambs (1991) του Jonathan Demme λατρεύτηκε από όλους (και η Σκηνή που Αγαπήσαμε), και το Hannibal (2001) του Ridley Scott λατρεύτηκε από εμένα. 
Τι κοινό έχουν όλα αυτά τα φιλμ; 
Σπουδαίους σκηνοθέτες.

Το Red Dragon (2002) και το Hannibal Rising (2007) είναι δύο εμπειρίες που προσπαθώ να ξεχάσω… 
Και παρότι τα πήγα καλά με την παρούσα τηλεοπτική σειρά, φαινόταν από μακριά πως το γλυκό δεν μπορούσε να δέσει (pun intended). 
Και όπως περίμενα, ήρθε το cancelation.

Αυτή η τελευταία σεζόν λοιπόν βρίσκει τον κανίβαλο του τίτλου [ο Mads Mikkelsen του Casino Royale (2006)] να έχει αποδράσει στην Ευρώπη μαζί με την Dr. Bedelia Du Maurier [η Gillian Anderson που φέτος επιστρέφει στα The X-Files]. 
Στα ίχνη τους βρίσκονται οι Will Graham [ο Hugh Dancy του Black Hawk Down (2001)], Jack Crawford [ο Laurence Fishburne του Predators (2010)], και Dr. Alana Bloom [η Caroline Dhavernas του Breach (2007)].

Αν είστε φαν της καλής κουζίνας και σας αρέσουν οι εκτενείς συζητήσεις φιλοσοφικών προεκτάσεων, τότε – by all means – ενδώστε. 
Στα καλύτερα της σημεία η σειρά μετατρέπετε σε video-art.
Εμένα σε γενικές γραμμές μου άρεσε αυτή η σεζόν, αλλά οφείλω να ομολογήσω πως σε δύο επεισόδια με πήρε ο ύπνος.

Το Region B 4-disc Blu-ray set που αγόρασα παρουσιάζει όλα τα επεισόδια της σεζόν σε HD Standard 1080p 1.78:1 και δεν διαθέτει πρόσθετες παροχές.

Χρήστος Μουρούκης.