Header Ads

DVD Review: Snuff Trap (Snuff killer - La morte in diretta) (2003)


Παρά τις ενστάσεις του συντηρητικού πατριού της (και πολιτικού) η νεαρή Lauren [κάποια Federica Garuti] πηγαίνει σε ένα κλαμπ, όπου έπειτα από λίγο χορό καταλήγει στο αμάξι ενός γόη. 
Οι δύο τους δέχονται επίθεση από κουκουλοφόρους με όπλα που σκοτώνουν τον νεαρό και απαγάγουν τη νεαρή γόνο πλούσιας οικογένειας.

Σύντομα γίνεται σαφές το ότι η απαχθείσα έχει μπλέξει με ένα κύκλωμα αντεργκράουντ πορνογραφίας, και η μητέρα της [η Carla Solaro του Paprika (1991)] θα κάνει τα πάντα για να τη βρει ζωντανή ή έστω νεκρή, καθώς εδώ παίζει πολύ ο μύθος των snuff ταινιών, πράγμα το οποίο σίγουρα καταλάβατε από τον τίτλο.

Κάτι άλλο που σίγουρα καταλάβατε (από την παραπάνω σύνοψη) είναι πως έχουμε να κάνουμε με ένα remake του 8MM (1999), το οποίο με τη σειρά του ήταν remake του Hardcore (1979).

Ωστόσο, χρειαζόμασταν μια τέτοια ταινία από τον αγαπημένο μας σκηνοθέτη Bruno Mattei (ο οποίος συνέγραψε και το σενάριο με τον Giovanni Paolucci) διότι η κινηματογράφηση της στο βίντεο [διευθυντής φωτογραφίας ήταν ο Luigi Ciccarese, γνωστότερος για τη συνεργασία του με τον Lucio Fulci στα Aenigma (1987) και Demonia (1990)] και σε τετριμμένους εσωτερικούς χώρους (όπως παρωχημένα ξενοδοχεία) θυμίζει τσόντες της δεκαετίας του ’90, και επειδή το σενάριο πραγματεύεται τη βιντεοκασέτα (αντί του φιλμ) η οποία έχει και αυτή το δικό της μυστήριο και τη δική της ιστορία, κάνει το αποτέλεσμα εξαίρετο.

Αυτό που δεν είναι εξαίρετο είναι το άθλιο dubbing της κόπιας που είδα στην αγγλική, καθώς και κάποια εξωτερικά πλάνα (τα οποία μάλλον τραβήχτηκαν χωρίς άδειες και η βιασύνη φαίνεται).

Βέβαια όλα αυτά θα είχαν περισσότερη σημασία (πέραν της ιστορικής αναδρομής, ή της ματιάς στα μαγαζιά που πουλάν πορνό, ή τα ιταλικά mannerisms) αν δεν ήταν τόσο εκτός τόπου και χρόνου, αφού το παιχνίδι έχει μεταφερθεί πλέον στο διαδίκτυο, και μάλιστα με πολύ διαφορετικούς κανόνες και σκοπούς.

Χρήστος Μουρούκης.