Header Ads

Graphic Sexual Horror (2009): Η ιστορία πίσω από την ιστοσελίδα Insex


Ας πάμε πίσω στο 1997 όταν το ιντερνέτ έκανε τα πρώτα του ακόμη βήματα. 
Οι περισσότεροι δεν είχαμε καν σύνδεση στο διαδίκτυο στο σπίτι μας και αναγκαζόμασταν να επισκεπτόμαστε τα internet cafe.

Η πορνογραφία που υπήρχε στο νέο αυτό μέσο ήταν ελάχιστη σε σχέση με το τις ποσότητες που κυκλοφορούν τώρα, και περιοριζόντουσαν σε φωτογραφίες που τους έπαιρνε αρκετή ώρα για να φορτώσουν, πράγμα που αντί για ερεθισμό προκαλούσε μάλλον εκνευρισμό.

Τότε, το 1997 εμφανίστηκε και μια ιστοσελίδα που άλλαξε τα πάντα. 
Ο λόγος για την Insex, η οποία πραγματευόταν το σαδομαζοχιστικό κομμάτι του πορνό, και μάλιστα το ιδιαίτερα ακραίο του (ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι εξέπεμπε από την συντηρητική σε αυτά Αμερική). 
Έμελε να είναι το πρώτο site που διέθετε live video streaming (πριν καν έλθει η broadband internet access) κατά το οποίο με interactive τρόπο (chat) το κοινό μπορούσε να δίνει εντολές, στην ουσία εφαρμόζοντας μια καινοτομία που σήμερα τη θεωρούμε δεδομένη.

Ήταν πράγματι κάτι το ξεχωριστό καθώς προσέλκυσε και πραγματικά πολύ όμορφες κοπέλες για μοντέλα (οι οποίες μυρίστηκαν τις παχυλές αμοιβές που θα μπορούσε να παρέχει ένα site με πάνω από 35.000 συνδρομητές) κάτι που δεν ήταν κοινός τόπος ακόμη για τέτοιο περιεχόμενο, που οι mainstream εταιρίες παραγωγής πορνό θεωρούσαν κατακάθι και όχι άξιο σοβαρής ενασχόλησης.

Το παρόν ντοκιμαντέρ των σκηνοθετών Barbara Bell (επίσης σεναριογράφος και μοντέρ) και Anna Lorentzon (επίσης διευθύντρια φωτογραφίας και μοντέρ) παρουσιάζει την ιστορία της ιστοσελίδας από την αρχή της του 1997 έως το τέλος της το 2005, και ενώ σαφώς και θα δείτε μια σειρά από απίστευτα βίαιες και σεξουαλικές εικόνες (βασικά δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας και θα πρέπει να ετοιμαστείτε για εικόνες που δεν φανταζόσασταν ποτέ πως θα υπήρχαν σε βίντεο και φωτογραφίες), θα δείτε ακόμη και αυθεντικό δράμα γνωρίζοντας τους πρωταγωνιστές και τις πρωταγωνίστριες που ήταν μπροστά και πίσω από τις κάμερες, πράγμα που αποτέλεσε τον λόγο για μια επιτυχημένη περιοδεία σε κινηματογραφικά φεστιβάλ όλου του κόσμου, τα οποία μάλιστα απέφεραν και μερικά βραβεία.

Χρήστος Μουρούκης.