Header Ads

Terrorists, Killers & Middle-East Wackos (2005): Σκληρό ντοκιμαντέρ για τους τρελούς του Ιρακ!


Το δύσκολο πλέον με τα shockumentaries της νέας γενιάς είναι να γίνουν controversial και επικίνδυνα, όπως τα παλαιότερα (κυρίως επειδή τα πάντα είναι πλέον προβάλλονται στην τηλεόραση και το διαδίκτυο, κάνοντας το format να φαντάζει πλέον εκτός τόπου και χρόνου). 

Το παρών το κατάφερε, αφού δεν έλαβε certification από το British Board of Film Classification (και άρα δεν μπόρεσε να κυκλοφορήσει νόμιμα στη Μεγάλη Βρετανία), και η εταιρία παραγωγής (Bumfights) έκτοτε το έχει αποσύρει από την ιστοσελίδα της.

Πρόκειται για μια συλλογή από εκτελέσεις, animal cruelty, δυστυχήματα (πολλά εκ των οποίων αθλητικά), εξεγέρσεις, ταυρομαχίες, κτλ.

Όπως είθισται στα πρόσφατα δείγματα του είδους απουσιάζει η αφήγηση (που έκανε τόσο μοναδικά τα ανάλογα των δεκαετιών του ’60 και ’70), αλλά διαθέτει αξιοπρεπέστατα γραφικά (μάλιστα ορισμένα από αυτά διαθέτουν και χιούμορ, όπως το mullet meter), και ιδανικό punk rock soundtrack.

Έτσι δεν υπάρχει κάποιο αφηγηματικό πλαίσιο και η ύπαρξη του DVD είναι μόνο για να μας δείξει χάος για το χάος, και εφόσον το καταφέρνει αυτό, το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από σοκαριστικό.

Ακολουθεί το trailer (ολόκληρο το ντοκιμαντέρ ΕΔΩ.)

Χρήστος Μουρούκης.